Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

”Sin Zorana Lazovića imao komunikaciju sa Zvicerom”

Knežević je pitao Abazovića da li ima operativna saznanja da je sin Zorana Lazovića, Petar zaposlen u ANB-u, redovno održavao kontakte sa jednim od navnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom? Abazović je odgovorio Kneževiću da imaju neka saznanja za komunikaciju koja nijesu daleko od vaših saznanja

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je, odgovarajući na kontrolnom saslušanju pred Odborom za bezbjednost i odbranu, kazao je da je tačno da je u januaru 2020. godine skinuta zabrana ulaska u Crnu Goru sprskom kriminalcu Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja.

To pitanje postavio mu je predsjednik Odbora Milan Knežević.

“Tačno je da je Belivuku skinuta zabrana u januaru 2020. Ne znamo ko je skinuo, radimo na tome. Pretpostavljamo ko je. Ali ne mogu reći, poslije da bude zašto se tako nešto javno govori bez dokaza”, rekao je potpredsjednik Vlade, dodajući da bi volio da Crna Gora zabrani ulazak brojnim kriminalcima, posebno pred turističku sezonu.

Knežević je pitao Abazovića da li ima operativna saznanja da je sin Zorana LazovićaPetar zaposlen u ANB-u, redovno održavao kontakte sa jednim od navnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i da li je u korelaciji njihov odnos sa Zvicerovim napuštanjem Crne Gore prilikom hapšenja članova kriminalne grupe.

“Sin Zorana Lazovića i Radoje Zvicer…Imamo neka saznanja za komunikaciju, pa nijesu daleko od vaših saznanja. Ali ne bih sada da ih dijelim. Nemam informacije da su se Zoran Lazović, Petar Lazović, Enis Baković i Branislav Brano Mićunović sastali u jednom podgoričkom lokalu”, rekao je Abazović, odgovarajući na pitanje Kneževića.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović

On je kazao da nema podatke da su agenti ANB-a direktno umiješani u lividaciju Alana Kožara u Grčkoj..

Portal Aktuelno objavio je tekst o Zoranu Lazoviću 2. marta pod naslovom ČISTKA U POLICIJI Odlazak Milivojevog pajtaša i Roćenovog političkog štićenika

U nastavku donosimo kompletan tekst: 

Izdajničko teokratska vlast svojom nesposobnošću i subverzivnim djelovanjem ubrzanim tempom gura Crnu Goru u propast, ali i takvoj naopakoj vlasti s vremena na vrijeme se ”omakne”, pa donesu ispravnu odluku vrijednu pohvale.

Odluka koja zaslužuje pohvalu je čistka u Upravi policije koja je realizovana juče kada je smijenjen šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović i svi pomoćnici u Upravi policije. Čistka je najavljena prije nekoliko dana nakon što je na čelo te institucije došao Zoran Brđanin.

Lazović godinama važi kao ”zaštitno lice” policijske ”sive zone” u Crnoj Gori za koju se vezuju brojne kontroverze, a političari aktuelne vlasti već duže vremena ga označavaju kao ”korumpiranog” policijskog funkcionera koji ”ima veze sa mafijom” i radi u interesu jedne velike crnogorske firme.

Te velike afere u najavi, o kojima se govori u novoj vlasti, moraće da sačekaju neko novo Tužilaštvo jer je Lazović pustio duboke korjene i uz Milivoja Katnića maltene kontroliše SDT i koristi ga za zaštitu svojih ličnih interesa, kao i interesa svojih političkih pokrovitelja.

Batinaši

Lazović je inače kum glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za koga se takođe vezuju brojne kontroverze i koruptivne radnje o kojima portal Aktuelno piše duži vremenski period.

Upravo su Katnić i Lazović bili akteri brutalnog incidetna dok su radili kao izbacivači u jednoj diskoteci. Katnić i Lazović 1990. godine uslovno su osuđeni zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja lakih tjelesnih povreda dvojici gostiju diskoteke 1983. godine, u kojoj su sadašnji funkcioneri radili kao redari.

Stoga i ne čudi što je isljednik Milivoje Lazovića nazvao ”najboljim policajcem na Balkanu”. Kvaliteti Lazovića su veoma diskutabilni kad ga jedan duboko kompromitovani državni činovnik kao što je Katnić hvali.

O stručnosti Lazovića najbolje govori i podatak da mu je glavna preporuka za karijeru u policiji bio posao čuvara lovačkih pasa koji je, kao stražar u fabrici traktora u Bijelom Polju “Imako”, obavljao za bivšeg šefa Službe državne bezbjednosti kontroverznog Boška Bojovića.

Lazović je do šefa specijalnog policijskog tima nakon toga dogurao jer je, prema pisanju pojedinih medija i riječima političara iz nove vlasti, bio dobro izverziran u poslovima koji su, po svojoj prirodi, predmet interesovanja bezbjednosnih službi.

Roćenovo političko čedo

Treba takođe napomenuti da je politički nalogodavac Lazovića još jedan duboko kompromitovani funkcioner bivše vlasti Milan Roćen, koji je na nedavno održanom Kongresu DPS-a odstranjen sa svih partijskih funkcija.

Podsjetimo, u septembru 2019. godine u javnost je procurio audio snimak Roćena koji razgovara sa jednim od vlasnika kompanije Bemaks, Rankom Ubovićem i Zoranom Lazovićem.

Na kraju razgovora sa Lazovićem mu poručuje da ne bi trebalo da ”za..bavaju” Duška, a pri tom pojašnjava na kog Duška tačno misli (Golubovića), dočim ”dozvoljava” da slobodno mogu ”za..bavati” Duška Markovića.

Interesantan detalj se odnosi i na pitanje da li je Lazović probao neke ”sprave”, te kako su se pokazale. Skoro izvjesno, radi se o opremi za prisluškivanje, za koju se vjeruje da je Roćen, Lazović i njihova ekipa ilegalno koriste.

I drugi sin Zorana Lazovića, Marko bio je vinovnik incidenta kada je na utakmici Budućnost – Crvena Zvezda napao navijača. 

Detaljnije o tom napadu i u na OVOM LINKU

Marko Lazović za ove napade nije niti disciplinski odgovarao!!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve