Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Simović upozorava: Brezovik i nikšićka Bolnica skoro popunjeni

On tvrdi da zbog dužine trajanja i načina organizacije sastanka nije bio u prilici saopštiti svoje stavove

Vrlo smo zabrinuti zbog činjenice da su kapaciteti Specijalne bolnice za plućne bolesti Brezovik skoro popunjeni, od 60 kreveta, 52 su popunjena, a u nikšićkoj Opštoj bolnici od 115 – 105. Ne mogu uticati ni na statistički beznačajan broj vakcinisanih građana Nikšića, što ukazuje na to da će patnja ekonomije biti dugotrajna i iscrpljujuća. Ono na šta kao predsjednik opštine mogu da utičem i imam obavezu, radim svakoga dana sa opštinskim komunalnim službama, i nastaviću nesmanjenim intenzitetom na korist svih građana Nikšića, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović nakon online sastanažka sa premijerom zbog trenutne epidemiološke situacije u državi.

On tvrdi da zbog dužine trajanja i načina organizacije sastanka nije bio u prilici saopštiti svoje stavove.

Kao predsjednik Opštine Nikšić, generalno podržavam sve mjere koje doprinose da se epidemija stavi pod kontrolu. Svoj doprinos sam davao i tokom predsjedavanja NKT-om, koji je kroz 81 održanu sjednicu iskazao visok stepen odgovornosti prema zdravlju građana Crne Gore, koje je uvijek bilo prioritet svih prioriteta. Imajući u vidu svoj prethodni angažman, smatrao sam da treba da se uzdržim od polemisanja sa mjerama koje donosi Savjet po sopstvenom ubjeđenju i na temelju aktuelne epidemiološke situacije, koja je, po mišljenju stručnjaka, alarmantna, već sam ih se dosljedno pridržavao kao odgovorni građanin ove države”, naveo je Simović.

Prema njegovom mišljenju u ovom trenutku se mora postaviti više pitanja a to su da li se kasni sa imunizacijom, da li će se dovoljan broj ljudi prijaviti za imunizaciju, da li su građani dovoljno edukovani i motivisani da pristupe procesu vakcinacije da bi se postigla kritična masa imunizovanih i život vratio u normalu.

“Građani Nikšića i Crne Gore očekuju odgovore na ova pitanja. Moj zadatak je da primarno zastupam interese građana Opštine Nikšić u kome se epidemija ponovo zahuktava. Ono na šta kao predsjednik Opštine Nikšić ne mogu uticati jeste da je grad zatvoren, a granice u bliskom okruženju širom otvorene. Zbog toga pitam: zašto stranci mogu da uđu u grad kada god hoće, da iz njega izađu kada god hoće, da pođu do drugog crnogorskog „zatvorenog“ grada, dok Nikšićani tu mogućnost nemaju? Ima se utisak da su stranci povlašteni u odnosu na domicilno stanovništvo, što može biti uzrok nezadovoljstva građana Nikšića i obeshrabriti ih u pridržavanju mjera. Ne mogu uticati ni na gužve u bolnici uz nepoštovanje distance koje su objektivna realnost”, naglasio je Simović.

I ovom prilikom pozivao je sve građane na zajedništvo u borbi sa ovom pošasti, koja ne bira ni političku pripadnost, ni vjeru, ni naciju.

“Ugroženi smo svi. I zdravstveno i ekonomski. Pandemiju možemo pobijediti samo zajedno”, zaključio je Simović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve