Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Simović: Opština Nikšić biće partner za izgradnju 200 novih stanova za penzionere

Simović je podsjetio na vidove podrške penzionerima od strane Opštine Nikšić, a posebno na činjenicu da su u proteklom periodu izgrađene 162 stambene jedinice, za koje je obezbijeđena besplatna dodjela placa, oslobađanje od plaćanja komunalija i izrada projektne dokumentacije

Redovna Izborna skupština Udruženja penzionera Nikšića na kojoj je u svojstvu gosta prisustvovao predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović održana je danas. Simović je iskazao veliku zahvalnost svim penzionerima, koji su svoj lični i profesionalni život posvetili tom gradu i ugradili sebe u njegove temelje u vremenima kada je Nikšić prolazio kroz izazove, posebno kada se gradio i razvijao i kada se kao i Crna Gora nalazio na raskrsnicama na kojima se trebalo opredijeliti u kom pravcu treba dalje ići, saopšteno je iz lokalne uprave.

“Izražavajući sigurnost da će tako biti i ubuduće, predsjednik je posebno istakao iskustvo i mudrost koja je oduvijek krasila nikšićke penzionere, koja ih je vodila ka putu napretka i stabilnosti, što je bila i garancija za dobro svih građana, ali i istovremeno i garancija održivosti penzinog sistema koji je obezbjeđivao redovnost i dostojanstvo penzionera. Tradicionalna strpljivost i skromnost oduvijek su krasile penzionere koji su imali razumijevanja prema činjenici da visina penzije često nije odgovarala uloženom minulom radu, ali su zato i te kako vrednovali redovnost i sigurnost isplate, kao i brojne vidove podrške koje su imali od Vlade i Fonda PIO, u partnerstvu sa Savezom udruženja penzionera Crne Gore, kao i lokalnim udruženjima”, navodi se u saopštenju.

Simović je podsjetio na vidove podrške penzionerima od strane Opštine Nikšić, a posebno na činjenicu da su u proteklom periodu izgrađene 162 stambene jedinice, za koje je obezbijeđena besplatna dodjela placa, oslobađanje od plaćanja komunalija i izrada projektne dokumentacije.

Ovo je bila i prilika, dodaje se, da Simović najavi da će se Opština Nikšić i dalje sa posebnim senzibilitetom odnositi prema najstarijoj populaciji u gradu te da će biti partner za izgradnju novih 200 stanova za koliko je i iskazana potreba kako bi svi nikšićki penzioneri riješili ovo pitanje.

Zahvaljući se na kontinuiranoj podršci od strane lokalne uprave, predsjendik Udruženja penzionera Nikšića Ivan Krsmanović, istakao je da ovo udruženje broji oko 16 000 članova i da imaju 30 mjesnih udruženja.

Takođe, podsjetio je i na brojne aktivnosti koje je udruženje realizovalo u prethodnom mandatu, a tiču se raznih vidova podrške usmjerenih prema nikšićkim penzionerima.

“Na današnjoj Skupštini izabrano je rukovodstvo Udruženja penzionera Nikšića, zatim članovi Skupštine Saveza udruženja penzionera Crne Gore, kao i dat predlog za predjsednika ovog organa”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve