Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šerman: Podrška suverenoj, inkluzivnoj i euroatlantski orjentisanoj Crnoj Gori

“Od Crne Gore, uvaženog NATO saveznika, očekujemo da reforme neophodne za pristupanje Evropskoj uniji budu prioritet”, saopštila je Vendi Šerman.

Zamjenica državnog sekretara Sjedinjenih Država Vendi Šerman objavila je na Twiteru da se sastala sa vicepremijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem i šefom crnogorske diplomatije Đorđem Radulovićem, te dala podršku suverenoj, inkluzivnoj i euroatlantski orjentisanoj Crnoj Gori.

“Od Crne Gore, uvaženog NATO saveznika, očekujemo da reforme neophodne za pristupanje Evropskoj uniji budu prioritet”, saopštila je Vendi Šerman, a prenijela američka ambasada u Podgorici na svom Twiter nalogu.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarali su juče sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom tokom radne posjete SAD i drugim američkim zvaničnicima.

https://twitter.com/USEmbassyMNE/status/1450511649446715392?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1450511649446715392%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.haber.ba%2Fvijesti%2Fregion%2F876036-serman-podrska-euroatlantskoj-crnoj-gori

Uoči posjete Americi iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da će Abazović i Radulović predstaviti rezultate Vlade Crne Gore, te da će sastanci biti prilika za diskusiju o bezbjednosnim prilikama na Zapadnom Balkanu.

“SAD su najvažniji strateški saveznik Crne Gore, a dvije države dijele političke i bezbjednosne interese, kao i evroatlantski sistem vrijednosti”, naveli su iz MVP.

Službenoj posjeti Sjedinjenim Državama vicepremijera i šefa diplomatije prethodila je poruka američkog izaslanika Gabrijela Eskobara koji je na pitanje o nezvaničnim navodima o tome da Alijansa ne treba da dijeli sve podatke sa novom Vladom Crne Gore, zbog uticaja koju na nju imaju Srbija i Rusija, kazao “da su takva strahovanja opravdana i da ih narod Crne Gore treba uzeti ozbiljno”, prenosi RSE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve