Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

SEPTIČKA JAMA LAŽI I IZDAJE  Dritan i njegovi nalogodavci pomažu Vukšiću u pripremi žrtvenog jagnjeta!?

Kao žrtveno jagnje za spas Vukšića izabrana je osoba, koja je prema pisanju Profesionalca, samohrana majka, a mreža manipulacija i sprovođenja brutalnog pritiska ne završava se samo sa ''kotorskim udbašem''. Da bi velezdajnika sa sumnjivim konekcijama u kriminalnom miljeu sačuvali na mjestu direktora ANB-a, kako saznaje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora, ogromne napore ulažu potpredsjednik vlade Dritan Abazović, ali i jedan medijski mogul čuven po svojim prisnim vezama sa šefovima nekadašnjeg SDB-a, a potom i ANB-a.

Vršilac dužnosti diretktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić i njegovi pretpostavljeni – premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednostni sektor Dritan Abazović, sve dublje tonu u rupu laži, manipulacija i veleizdaje koju su sami sebi iskopali.

Vukšić je prije dva dana tokom  saslušanja pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu, priznao da je došlo do bezbjednosnog propusta i odavanja identiteta agenata CIA, na sjednici Odbora koja je prethodila ovoj u srijedu. Međutim, Vukšić je ”veoma džentlmenski”, svu odgovornost svalio na svoju najbližu saradnicu, ističući da je ona napravila grešku, a da on, onako ”neiskusan i naivan”, nije provjerio detalje iz službene zabilješke prilikom potpisivanja tajnog podatka koji je dostavljen članovima Odbora za bezbjednost.

Dritan i njegovi nalogodavci spašavaju Vukšića

Ovakav rasplet događaja je potpuno očekivan jer je patriota koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima poznat kao ,,Profesionalac“, još prije sedmicu najavio da će premazani kotorski advokat da se ”pravi lud” i da će u stilu osvjedočenog manipulatora i isljednika svoju odgovornost pokušati da prebaci na sradnike.

Kao žrtveno jagnje za spas Vukšića izabrana je osoba, koja je prema pisanju Profesionalca, samohrana majka, a mreža manipulacija i sprovođenja brutalnog pritiska ne završava se samo sa ”kotorskim udbašem”.

Da bi velizdajnika sa sumnjivim konekcijama u kriminalnom miljeu sačuvali na mjestu direktora ANB-a, kako saznaje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora, ogromne napore ulažu potpredsjednik vlade Dritan Abazović, ali i jedan medijski mogul čuven po svojim prisnim vezama sa šefovima nekadašenjeg SDB-a, a potom i ANB-a.

Abazović i  medijski tajkun koji važi za nalogodavca stranke na čijem je čelu umišljeni potpredsjednik Vlade, kako nam je rečeno, aktivno lobiraju ne birajući sredstva da žrtveno jagnje koje je Vukšić ”markirao”, na sebe preuzme krivicu za skandal oko odavanja identiteta agenata američke CIA-e.

Kako nam je rečeno, za sada je neizvjesno da li će plan veleizdajničkih zavjerenika uspjeti da se realizuje, ali jedno je sigurno – neće prezati ni od čega.

Na Odboru salušan ”mali Đokica”

Ovo je samo mali dio manipulacija i kriminalnih radnji u koje su umješani Vukšić i njegov pretpostavljeni Abazović koji je takođe saslušan na sjednici Odbora u srijedu.

Vukšić je i prije nego što su poslanici počeli sa pitanjima, kako saznajemo iz dobro upućenih izvora, počeo da se pravi lud i negira navode iz pitanja koje mu je postavio Profesionalac u tekstu objavljenom na portalu Aktuelno nekoliko sati pred početak sjednice Odbora.

Nevješti Vukšić izigravao je naivnost, a u stilu ”malog Đokice” pravdao se pred članovima Odbora kako on nema nikakve veze sa škaljarskim niti kavačkim klanom, kako ne zna za bilo kakav telefonski razgovor iz 2016. godine, a tvrdio je da nije naložio praćenje bilo kog novinara… Spisak tvrdnji u kojima Vukšić izigrava naivnost se oteže u nedogled, a ne bi bilo čudo da je v.d. direktora ANB-a izjavio da je bezgrešno začet, da je hodao po vodi i učinio da slijepi progledaju, a da su mu njegovi pretpostavljeni Abazović i Krivokapić povjerovali.

Osim što se maltene kleo u svoju bezgrešnost, Vukšić je u stilu djeteta koje je uhvaćeno u nestašluku, pokušao da odgovornost za akt veleizdaje osim na svoju saradnicu, svali i na poslanika SDP-a Raška Konjevića, kojeg je optužio da ”ga nije upozorio da se u dokumentima koja su došla do Odbora nalaze tajni podaci”.

Odbor neće podržati Vukšića?

Ovakvo ponašanje advokata sa višedecenijskom praksom je, po svemu sudeći vrhunac manipulacije za koju Vukšić ima podršku vrha Vlade – odnosno premijera Krivokapića i potpredsjednika Abazovića.

Međutim ovakvo izigravanje ludila i prebacivanje odgovornosti neće proći bez posljedica jer, kako saznaje portal Aktuelno, Odbor za bezbjednost i odbranu neće dati pozitivno mišljenje za izbor Vukšića na čelo Agencije za nacionalnu bezbjednost.

”Odbor neće moći da pređe preko laži i manipulacija u koje je evidentno umješan Vukšić. Čak i da je tačno da on nije znao da mu je saradnica dala dokument sa tajnim podacima na potpisivanje, čega on nije bio svjestan, to je u najboljem slučaju dokaz njegove naivnosti, diletantizma i nesposobnosti. U svakom slučaju Vukšić je previše kompromitovan da bi mu parlamentarni odbor dao pozitivno mišljenje za izbor na čelo ANB-a”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

A da li će Vukšić i vrh Vlade koji ga bezrezervno podržava odgovarati za ova očigledna nedjela ili će im manipulacije i izigravanje ludila u pokušaju da prevare domaću javnost i međunarodne partnere proći nekaženjeno, ostaje da se vidi.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crni
02.04.2021-12:09 12:09

Neznam samo ko čita novine ovog Luzera. Vlada je odlična i dobro radi svoj posao. Stavte sve kriminalce u zatvor i budite primer celom regionu kako se raďa pravna država. Crna gora ce biti nova Švajcarska samo da potraje ova vlada.

Ha20
02.04.2021-12:34 12:34
Reply to  Crni

Na kakvim li si ti terapijama ili mozda smrces koku pa ti se sve zamutlo danas ???

Mil
02.04.2021-22:07 22:07
Reply to  Crni

U pravu si. Sve je veci broj gradjana koji podrzavaju Dritana i Krivokapica. Svakodnevno im stizu telegrami podrske iz svih krajeva Crne Gore. Broj clanova i simpatizera njihovih stranaka je u enormnom skoku zadnjih mjeseci. I medjunarodna zajednica ih jednoglasno podrzava i neprestano pohvaljuje za sve napore na izgradnji drzave… Da se ne lazemo: samo sprdam na tvoj komentar koji samo to zavredjuje, ka i dvojica imenovanih…

Ha20
02.04.2021-12:47 12:47

Dritan efendija pendrecic i njegovi nalogodavci mogu da se koprcaju jos koji dan dok se ne pojavi NATO alijansa i EU pa im kazu svoje misljenje o ovoj aferi e onda ce da bude kuku lele sta nas snadje. Svetogorci se ponasaju kao da su oni neki bitan faktor u svijetu a u tim iluzijama ih podrzavaju samo Rusi i Srbi. Uskoro ce neko ovim svetosavcima staviti brnjicu u nos ne na neki nasilni naci nego lijepo i kulturno ponasanje koje ce vise boljeti od onog nasilnog. Neka je vjecna nasa lijepa Crna Gora.

naivko
02.04.2021-12:51 12:51

Ova vlada je beskrupilozna u manipulacijama.Sve lazov do lazova.Nema goreg ljudskog materijala od onog od kojeg su sazdani lazni vjernici rukoljub ,braticka,borovinicka i onaj lepi svetosavic.A tek Dritan…Sebe samoreklamiraju a ni jedan potez u korist drzave i naroda ne napravise.Ali zato iz taksija lako uskocise u majbahe i ostale mercedese.Uz to neznaveni …

Kotor
02.04.2021-12:52 12:52

Grijesite! Nije Vuksic udbaski kadar on je prvenstveno grbaljski Rok Hadson pa cete imati prilike u buducnosti vidjeti zasto

!!!
02.04.2021-12:55 12:55

@Crni,mustuluk,ako ova Vlada izgura jos koji mjesec,ne bilo nas Crnogoraca.A vi srbijanci,vi cete praviti srpski svet u Lajkovac ili Nis.Moj Crni,lepi moj…Tralalaaa…