Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sekulović: Veljović bi trebalo da zna da se vlast dobija i gubi na izborima

''Gospodin Veljović poziva na nasilje i ujedno traži od pripadnika crnogorskih bezbjednosnih službi da otkažu poslušnost zakonima ove države ili poziva na 'mirne' demonstracije''

Građanin Crne Gore Veselin Veljović, koji je ujedno i savjetnik predsjednika države, ima pravo da saopšti svoja politička uvjerenja. Međutim, problematično je što u njegovom javnom saopštenju moguće postoje elementi bića više krivičnih djela, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović reagujući na autorski tekst Veljovića. On poručuje da bi Veljović trebalo da zna da se vlast dobija i gubi na izborima.

“Napomenućemo samo neke: pozivanje na otpor, izazivanje panike i nemira, pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja itd. Pored više elemenata nacionalne patetike, izjava obiluje brojnim konfuzijama i kontradiktornostima. Gospodin Veljović poziva na nasilje i ujedno traži od pripadnika crnogorskih bezbjednosnih službi da otkažu poslušnost zakonima ove države ili poziva na “mirne” demonstracije. Gospodin Veljović bi trebalo da zna da se vlast dobija i gubi na izborima, da organi za sprovođenje zakona moraju da ih sprovode neselektivno i bez diskriminacije i da, ukoliko toga nema, nema ni države”, smatra Sekulović.

Prema njegovim riječima, iz saopštenja se jasno vidi koliko je crnogorska policija bila privatizovana i prisvajana za partijske političke interese.

“Da li neko građanima Cetinja može zabraniti da mirno iskažu svoj politički stav? Naravno da ne i to nikome ne pada na pamet. Da li je pošteno uzburkivati strasti i igrati se sa životima ljudi koji se braća, sestre, kumovi, prijatelji, rođaci? Suvišno je govoriti”, doddao je on.

Sekulović poručuje da će MUP i Uprava policije primjenjivati zakone onako kako dolikuje – pošteno, bez diskriminacije i selektivnosti, čuvajući pravni poredak Crne Gore.

“Ko god u ovom komplikovanom momentu ne izgovara poruke mira, tolerancije, razumijevanja i nema širinu za sve naše različitosti, radi protiv interesa države, odnosno naših građana i građanki i našeg potomstva. Koliko god situacija bila teška i kroz izjave pojedinaca opasna, crnogorska policija će biti u službi zaštite interesa Crne Gore, poštujući Ustav i pravni poredak. Budimo dostojanstveni, imajmo razumijevanja jedni prema drugima, iskazujmo slobodno politička uvjerenja i gradimo mir! To je naša moralna obaveza”, zaključio je Sekulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Poglavnik
15.08.2021-18:30 18:30

A mnistar unutrašnjih poslova bi trebalo da zna da je Kandić vozio. Pijan.

Sekulović: Veljović bi trebalo da zna da se vlast dobija i gubi na izborima – CG Vijesti
15.08.2021-18:38 18:38

[…] Aktuelno […]

Sara
15.08.2021-19:44 19:44

Sekule..ti si neocetnik..izdajnik..i veliki antidrzavnik..kako te nije sram..da branis okupatora..koji radi za tudju drzavu!

nenad mne
15.08.2021-19:53 19:53

Da li je to onaj koji propagira par piva prije upravljanja motornim vozilom?

Lucia
17.08.2021-05:58 05:58

Isti je kao i stavovi koje zastupa. Izdaleka djeluju dopadljivo, umotani u dobru retoriku, izbliza konfuzni i nedorečeni. Batistuta brzi vjetre