Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sekulović: Ukoliko Bratić ima dvojno državljanstvo, ona ga ima zakonito

Govoreći o medijskim napisima da pojedini ministri i poslanici parlamentarne većine imaju dvojno držaljanstvo Sekulović je odgovorio da ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nije među onima kojima su se poklapali podaci, ali ti podaci za njih svakako nisu legitimni, nego samo legitimni zvanični podaci

Ukoliko ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić ima dvojno državljanstvo, ono ga ima zakonito jer je crnogorsko državljanstvo dobila pod posebnim, povlašćenim uslovima na osnovu postupka koji je jasno preciziran zakonom – saopštio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović u Skupštini Crne Gore odgovarajući na poslaničko pitanje Andrije Nikolića (Demokratska partija socijalista).

On je Sekulovića pitao da li je resor na čijem je čelu po sili zakona pokrenuo postupak za poništenje rješenja o crnogorskom državljanstvu za ministarku Bratić.

Govoreći o medijskim napisima da pojedini ministri i poslanici parlamentarne većine imaju dvojno držaljanstvo Sekulović je odgovorio da ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nije među onima kojima su se poklapali podaci, ali ti podaci za njih svakako nisu legitimni, nego samo legitimni zvanični podaci.

– Pogrešna je percepcija da gubitak državljanstva po sili zakona znači da se državljanstvo gubi u samo jednom danu, nego se vodi odgovarajući postupak – istakao je Sekulović.

Kazao je i da “konkretna ministarka Bratić ima zakonito dvojno državljanstvo”.

On je rekao da će biti u Vladi sve dok misli da državu i društvo vuče naprijed.

– Uz sve propuste i nedostatke, ona to ipak radi – ocijenio je Sekulović.

Poslanik Danijel Živković (DPS) pitao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića koje aktivnosti je taj resor putem međunarodne saradnje preduzelo prema Srbiji po pitanju osoba koje se nalaze u biračkom spisku Crne Gore a posjeduju dvojno državljanstvo. Interesuje ga i koliko odgovora je dobijeno iz Srbije i u kom roku, te koliko tačno osoba po evidenciji Srbije ima dvojno državljanstvo.

Sekulović je kazao da iz Bosne i Hercegovine nisu dobili odgovor, a iz Srbije da shodno njihovom zakonu o zaštiti podataka i ličnosti, registra prebivališta i boravišta to nije podatak koji mogu zvanično da proslijede državnim organima Crne Gore.

– Uradili smo svoj dio, takav odgovor smo dobili, odnosno od BiH još čekamo – naveo je Sekulović.

Momo Koprivica (Demokratska Crna Gora) će pitati da li MUP planira da institucionalnim putem preispita pravnu osnovanost odluka i rješenja stambenih komisija o rješavanju stambenih potreba funkcionera, te da li se preduzimaju aktivnosti na planu obrazovanja i početka radnog tijela koje je predviđeno članom 16 Zakona o budžetu za 2021. godinu.

Sekulović je rekao da imaju obavezu što prije da formiraju komisiju za rješavanje stambenih pitanja.

Poslanika Gencija Nimanbegua (Forca) interesuje statust projekata vezanih za granični prelaz sa Albanijom, te detalji vezani za plovnosti rijeke Bojane i eventualne morske granične prelaze u Ulcinju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
...
24.07.2021-02:02 02:02

On (Sekulović) je rekao “da će biti u Vladi sve dok misli da državu i društvo vuče naprijed.”

” Uz sve propuste i nedostatke, ona to ipak radi” – ocijenio je Sekulović.
Ljudi moji, je li ovo normalno da kaže ministar Sekulović? Mi, znači, ovo treba da progutamo???