Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sekulović odgovorio Vukoviću: Jedini cilj sređeni registri prebivališta i boravišta

Dakle, uvaženi gradonačelniče Vukoviću, nikakva izdaja nacionalnih i državnih interesa nije u pitanju, već poštovanje Ustava Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović reagovao je na izjavu gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova ušlo je u proces Izmjena i dopuna zakona o registrima prebivališta i boravišta, sa ciljem da konačno uredimo te registre, a samim tim i birački spisak Crne Gore.

Svjedoci smo dugogodišnjih kritika domaće ali i međunarodne javnosti da se u njemu nalaze lica, koja u našoj zemlji, decenijama ne žive i svoju sudbinu vežu za druge države. Naša namjera je da konačno dođemo do podatka koliko zaista ljudi živi u Crnoj Gori, a samim tim ima i pravo glasa.

Dakle, uvaženi gradonačelniče Vukoviću, nikakva izdaja nacionalnih i državnih interesa nije u pitanju, već poštovanje Ustava Crne Gore.

Baš u interesu nacionalnih i državnih interesa, želimo uređene registre prebivališta i boravišta, što će dovesti do uređenog biračkog spiska, a samim tim i do uređene države. Napominjem da će naš pristup biti jednak prema svima, da neće biti selektivne primjene budućeg zakon i da nema razloga da se širi panika i da se plaše građani Crne Gore da će ostati bez svojih prava”, navodi se u reagovanju ministra.

Iz MUP-a podsjećaju da je Nacrt izmjena i dopuna Zakona o registrima prebivališta i boravišta na javnoj raspravi i da je svako u mogućnosti da da doprinos njegovom konačnom tekstu svojim prijedlozima i sugestijama.

“Zato i ovim putem ohrabrujem sve da učestvuju, da dođemo do najboljeg mogućeg rješenja, a konačnu riječ će na kraju dati poslanici u Parlamentu.

Izmjene i dopune ovog Zakona predstavljaju interes za cijelu državu, zato kao takva i treba da stane iza njega. Volio bih da politikanstvo i spekulacije ostavimo po strani i u ovu priču uđemo zajedno sa istim zadatkom – da uredimo registre prebivališta i boravišta, kao i birački spisak. Samo tako možemo doći do trenutka kada će u izbori u Crnoj Gori biti u potpunosti demokratski i na čast svima nama”, zaključuju u reagovanju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
05.04.2021-22:03 22:03

Sekulovic radi za DF-Srbe da bi Dijaspori koja radi i dobro cini za Crnu Godu da uskrati njihova prava da se ne pitaju nista sa svojom Maticom ovog covjeka pod hitno protestima odstranit koji radi protiv Crnogoraca i svih Manjina da im uskrati sva prava on radi za racun SRBA ! Ako to usvojite racunajte nestanak CG to bi bila propast CG i jedina zemlja u svijetu da neda svojim gradjanima pravo Glasa -Kao ZIMVAMBE – Cetnicko OKUPATORSKI SRPSKI SVET sprema zavaru i posrnuce CG!

Safet
05.04.2021-22:15 22:15

Za ovakve izjave Sekulovica koji radi za racun Srbije pod hitno sankcionisat okupatorsku vladu podhitno protestima skloniti znas li koliko dijaspora vrijedi CG Nesreco prokleta !

Bosna
05.04.2021-23:20 23:20

Pet dana ne mogu jest kad vidim ovu odvratnu nesrecu koji ce Crnogorcima zagorcati zivot da bi srpskom svetu dao da utre sve sto je Crnogorsko !