Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Sekulović – Jukić: Odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine primjer dobrosusjedske saradnje

Tokom sastanka, sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom nedavnog otvaranja zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići – Deleuša

Odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine primjer su dobrosusjedske saradnje, međusobnog poštovanja i uvažavanja, koji bi trebalo da slijede sve zemlje Zapadnog Balkana, zaključeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimirom Jukićem, saopšteno je iz ovog ministarstva.

“Dobra saradnja policijskih službi, preko 70 sporazuma i memoranduma, kao i činjenica da ne postoje neriješena pitanja između Crne Gore i BiH, govore o kvalitetu odnosa koje treba održavati i dalje unapređivati”, kazao je Sekulović.

Tokom sastanka, sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom nedavnog otvaranja zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići – Deleuša. Time su stvoreni uslovi za bolji i efikasniji rad granične policije, kao i povodom uspješnog funkcionisanja Zajedničkog centra za policijsku saradnju Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije u Trebinju, koji doprinosi efikasnijoj borbi protiv nezakonitih migracija, trgovine ljudima i drugih pojava povezanih sa prekograničnim kriminalom.

Na sastanku je iskazana spremnost da se, u cilju omogućavanja efikasnijeg funkcionisanja zajedničkih graničnih prelaza, u najkraćem roku organizuje potpisivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj i Aneksa Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara BiH o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima.

Ministar Sekulović je ovom prilikom uputio poziv ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine, Selmu Cikotiću, da se sastanu u Podgorici i potpišu ova dva sporazuma.

Ambasador Jukić je istakao punu podršku BiH u pravcu nastavka dobre saradnje dvije prijateljske zemlje, zasnovane na otvorenosti i uzajamnom povjerenju. Iskazao je očekivanje da će se saradnja nastaviti, u svim oblastima od zajedničkog interesa, kroz nove inicijative i projekte.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve