Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sekulovć garantuje da neće biti revanšizma: Dobro bi bilo da bude što više kandidata za direktora policije

Komentarišući izbor Veska Damjanovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, Sekulović je kazao da je bilo potpuno prirodno da dođe i do kadrovskih promjena u policiji

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da u narednim danima možemo očekivati i formalno da konkurs za direktora Uprave policije bude otvoren.

”Pozivam sve profesionalce koji ispunjavaju zakonom propisane uslove da se jave na konkurs. Bilo bi dobro da bude što više kandidata”, kazao je Sekulović, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Naveo je i da može da garantuje da onaj ko ne bude izabran za direktora neće trpjeti bilo kakav revanšizam.

Komentarišući izbor Veska Damjanovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, Sekulović je kazao da je bilo potpuno prirodno da dođe i do kadrovskih promjena u policiji.

”Zakon je obavezivao da se za v.d. direktora policije imenuje neko od pomoćnika. On je bio naš izbor iz više razloga. Mislimo da se radi o poštenom policajcu i profesionalcu”, kazao je Sekulović.

Od Damjanovića, kako dodaje, očekuje da radi profesionalno, politički neutralno i odgovorno.

Smatra i da je javnost previše ozbiljno shvatila taj v.d. izbor, jer takvo stanje može da traje najduže šest mjeseci.

”Ko će da bude novi direktor policije to ćemo tek da vidimo”, naveo je Sekulović.

Kazao je i da mu kritički stav javnosti ne smeta, već to, kako dodaje, može samo da pomogne u boljem radu.

”Politika Vlade je nulta tolerancija na korupciju. I Vlada može da počne od sebe. Depolitizacija policije, profesionalno tužilaštvo ne smiju da zatvore oči pred onim što se dešavalo u prošlosti, to bi bila nepravda. Nama treba pravda, a ne osveta. Ne treba nam tjeranje po poljanama i personalni sukob, treba nam sistem koji funkcioniše, a taj sistem da bi bio pravičan, ne smije da gleda samo naprijed, naravno da mora da preispita i ono što se desilo u prošlosti i u tom smislu niko nije zaštićen”, kazao je Sekulović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve