Do srijede Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva treba da predloži model za nadzor primjene izbornih zakona. Opozicioni predstavnici u Odboru očekuju da će DPS prihvatiti dijalog o tehničkoj Vladi. Iz DPS-a ponavljaju da je taj prijedlog neprihvatljiv. Iz opozicije s druge strane kažu da će o svemu ovome pričati kada istekne rok.

Predrag Sekulić

Zahtjev opozicionih kolega da se povede dijalog o tehničkoj vladi za DPS je i dalje neprihvatljiv i to ne zbog jednog već više razloga.

“Činjenica je da su naše kolege iz opozicije zajednički potpisali 2016. kada smo imali to iskustvo s tehničkom vladom da će priznati rezultate izbora da to nisu uradili, a drugi je što sadašnja vlada dobro funkcioniše, znači sve ono što su ekonomski pokazatelji govori da smo u pravu kada smo izasli sa svojim izbornim programom”, naveo je Predrag Sekulić iz DPS-a.

U DPS-u još kažu da Radna grupa koja se bavi izbornim zakonodavstvom nema mandat da se bavi ovim pitanjem.

A sve ovo zato što je kako kažu preuranjeno niko iz opozicije nije htio da komentariše.

Iz Demokratske Crne Gore je nezvanično pojašnjeno da je tehnička u nadležnosti Radnog odbora 7 čiji oni nisu članovi već predstavnici drugih opozicionih partija.

Iz tih redova poruka da će sredinom naredne sedmice javnost upoznati sa odlukama koje će donijeti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve