Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sekulić: Još jedan pokušaj obmane od strane Demokratskog fronta

Poslanik Demokratske partije socijalista i šef delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, Predrag Sekulić, tvrdi da je Demokratski front još jednom pokušao da obmane domaću ali i širu javnost

Poslanik Demokratske partije socijalista i šef delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, Predrag Sekulić, tvrdi da je Demokratski front još jednom pokušao da obmane domaću ali i širu javnost, ovoga puta kroz deklaraciju proslijeđenu Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Predrag Sekulić

“Misleći valjda da su procedure Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope poznate samo njima, podmetnuli su neistine u deklaraciji koju su potpisali dominantno poslanici delegacija Srbije i Rusije. Takođe, ovu deklaraciju su, preko svog advokata, znajući da njima više niko ne vjeruje, ni građani, ni Mitropolija, predstavili kao podršku Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope”, tvrdi Sekulić.

Naime, dodaje Sekulić, sami tekst deklaracije je prepun neistina – od početne da je Zakon usvojen bez prethodne konsultacije sa vjerskim zajednicama i protivno preporukama Venecijanske komisije do toga da se njime krše ljudska prava.

“Iskreno, vjerujemo da ni jedan poslanik koji je potpisao ovu deklaraciju nije pročitao Zakon o slobodi vjeroispovijesti (u to sam se i lično uvjerio u razgovoru sa nekima od njih). Ali ono što je osnovno jeste činjenica da ovaj akt nema nikakvu pravnu snagu osim što će se naći na sajtu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. Ova deklaracija, što piše i u samom dokumentu, obavezuje samo njene potpisnike. Naime, da bi ovakvu deklaraciju postavili na sajt, potrebna vam je, prema pravilima Savjeta Evrope, podrška samo dvadeset poslanika iz dvije poslaničke grupe. To ni u kom slučaju ne znači da vi imate podršku tih političkih grupa, kako se neistinito predstavlja putem medija. I, naravno, uz sve neistine, na fejsbuk stranicama partija Demokratskog fronta”, napominje Sekulić.

On podsjeća da je i konferencija koju je organizovao Demokratski front u Strazburu doživjela fijasko.

“Uz to treba jasno saopštiti da do sada nije bilo podrške pokušaju “internacionalizacije” pitanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Od svih odbijanja na koja su naišli, čini se da je Demokratskom frontu najteže pala izjava predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića da je ovo pitanje unutrašnja stvar Crne Gore”, zaključio je Sekulić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve