Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Šeik Al Nahyan pozvao Đukanovića na samit u Abu Dabi

Đukanović je uz zahvalnost za poziv sa zadovoljstvom prihvatio učešće na Samitu tokom nedjelje održivosti, cijeneći da je riječ o impresivnoj ideji i događaju koji tradicionalnu organizuju UAE

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilu al Šamsi, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Kako su naveli, uz zahvalnost za prihvatanje inicijative za susret ambasadorka Al Šamsi je istakla da visoko cijeni gostoprimstvo i prijateljstvo Crne Gore i Đukanovića lično prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Ona je uručila Predsjedniku pozivno pismo šeika Mohameda bin Zayeda Al Nahyana za učešće na Samitu održivosti koji se održava u Abu Dabiju u januaru naredne godine, uz najbolje želje za nastavak ranije utemeljene saradnje i dalji razvoj međudržavnih odnosa”, naglašeno je u saopštenju.

Đukanović je uz zahvalnost za poziv sa zadovoljstvom prihvatio učešće na Samitu tokom nedjelje održivosti, cijeneći da je riječ o impresivnoj ideji i događaju koji tradicionalnu organizuju UAE.

On je pozdravio doprinos ambasadorke očuvanju i unapređenju odnosa između dvije zemlje tokom njenog mandata.

“Crna Gora ostaje stabilno na svom opredjeljenju da sa UAE čuva i unapređuje prijateljstvo i intenzivira međudržavnu saradnju”, poručio je Đukanović.

On je podsjetio da dvije države imaju razuđenu i razvijenu saradnju u gotovo svim resorima uz uvjerenje da će se na dobro postavljenim temeljima ona i dalje unapređivati.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim geopolitičkim kretanjima u svijetlu nedavno održanog Samita EU-ZB i dalje evropske perspektive Crne Gore i regiona”, zaključuje se u  saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve