Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Vlada odbila povoljniji model plaćanja PDV za preduzeća, očekujemo podršku poslanika

Poslanik Socijaldemokrata SD Damir Šehović kazao je da je Vlada bez obrazloženja odbila dopune Zakona o PDV-u koje je njegova partija predložila

Poslanik Socijaldemokrata SD Damir Šehović kazao je da je Vlada bez obrazloženja odbila dopune Zakona o PDV-u koje je njegova partija predložila.

Dopune su, kako objašnjava, davale mogućnost preduzećima koja to žele, a čiji godišnji promet nije veći od 2 miliona eura, da pređu na povoljniji model plaćanja PDV-a po naplaćenoj a ne izdatoj fakturi.

”Očigledno da širenje talasa nelikvidnosti, 19 hiljada blokiranih računa i 770 miliona eura duga po tom osnovu, nijesu bili dovoljni razlozi za prihvatanje modela koji je evropska i regionalna praksa, a koji bi pomogao svima koji imaju problem sa likvidnošću i neredovnim plaćanjima”, napisao je Šehović na Tviteru.

On je poručio da će, nezavisno od negativnog stava Vlade, SD predložiti da se dopune Zakona o PDV nađu u dnevnom redu prve naredne sjednice Skupštine, uz očekivanje da će zbog brojnih benefita koje sadrži povoljniji sistem plaćanja PDV-a, dobiti podršku poslanik.

”Jer ovo je struka, a ne politika”, poručio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve