Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Šehović: Vlada je suštinski već pala, progresivne snage da stanu na kraj daljem ponižavanju države

''Crne Gore nema bez svih njenih građanki i građana, jer ona suštinski može opstati jedino kao građanska, sekularna i antifašistička. Oni kojima to nije jasno će ubrzo završiti tamo gdje im je uvijek u savremenoj Crnoj Gori i bilo mjesto - na margine političkog života''

“Novi politički trenutak koji živimo zahtjeva reformisane, evropski orijentisane progresivne političke i društvene snage, koje se moraju ponovo okupiti i zaustaviti ponižavanje naše države i urušavanje njenog ugleda i dostojanstva, kako na međunarodnom, tako i na unutrašnjem planu. Nakon novog očekivanog regruspisanja na političkoj sceni, staćemo na kraj otvorenom nacionalizmu, koji je zahvaljujući novoj “oslobodilačkoj” vlasti probuđen. Crne Gore nema bez svih njenih građanki i građana, jer ona suštinski može opstati jedino kao građanska, sekularna i antifašistička. Oni kojima to nije jasno će ubrzo završiti tamo gdje im je uvijek u savremenoj Crnoj Gori i bilo mjesto – na margine političkog života”, poručio je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Budve.

On je rekao da je danas svima jasno da smo imali posla sa nedoraslom Vladom i vlašću generalno, koja se za manje od godinu dana srušila kao kula od karata, tako da je ostalo da vidimo ko će iz parlamentarne većine smoći snage da zaustavi dalje mrcvarenje nasih građana i formalno označi njen kraj, nakon čega nam ostaje da odaberemo model Vlade koja će pripremiti skore vanredne izbore.

“Što prije to bolje, jer su rezultati ove poražavajući, kako u ekonomiji, gdje je za vrijeme njenog mandata 18 hiljada manje zaposlenih, tako i u zdravstvu koje je u totalnom rasulu zbog čega mjesecima bilježimo najlošije epidemiološke parametre u Evropi. O prosvjeti i kulturi da ne govorimo. Kada tome dodamo i podatak da smo jedina država u demokratskom svijetu u kojoj dvije trećine poslanika vlasti bojkotuje Parlament u kome imaju većinu, kao i da se zato potrebni zakoni ne usvajaju, onda dobijamo stanje totalnog haosa u kojem se Crna Gora danas nalazi. Volio bih da mogu da kažem da stagniramo, ali nažalost nije tako, mi iz dana u dan nazadujemo”, rekao je Šehović.

Predsjednik OO Socijaldemokrata Kotor, Miloš Čelanović, poručio je da je ekonomska situacija u državi zabrinjavajuća za svakog dobronamjernog građanina

“Dok se u javnosti hvale neodrživim i nerealnim planovima kojima poput deda mraza obećavaju kule i gradove, cijene osnovnih životnih namirnica, počev od hljeba, mlijeka, ulja i sl. svakodnevno rastu, neke do čak 70%, zbog čega naši građani sve gore žive, posebno oni najugroženiji. Da ne pominjemo gorivo koje je samo u mandatu ove vlade poskupjelo čak 13 puta, pa je danas 30% skuplje nego što je bilo prije dolaska nove Vlade”, rekao je Čelanović.

V.d. predsjednice OO Socijaldemokrata Budve, Milica Petričević, konstatovala je da se budvanska opstina, uprkos nažalost ubjedljivoj pobjedi partija državne vlasti na lokalnim izborima u tom gradu, nalazi u ozbiljnoj krizi

“Alavost i nezajažljiva želja za funkcijama i pozicijama, sa strana svih participanata vladajuće većine, dovela je do toga da lokalni parlament danas ne funkcioniše, a da funkcioneri vladajuće većine jedni za druge iznose najteže optužbe. Neodgovornost koju demonstriraju prema interesima Budve i njenih stanovnika je zapanjujuća. Ovo nije prvi put da su građani taoci političkih nadgornjavanja vladajućih partija u Budvi, samo je pitanje kada će se oni zaustaviti. A bojim se da su tek počeli”, kazala je Petričević.

Na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Budve, koja je organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrani su delegati i kandidati za članove novog saziva Glavnog odbora.

Nakon odluke predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, Odbor Socijaldemokrata Budve je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve