Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Ubjedljivo ćemo pobijediti u Plavu, odlazeća državna vlast uništila sve čega se dohvatila

On je kazao da je neodgovorna državna vlast obećala slobodu, a dala primitivizam, šovinizam i kleronacionalizam

Koalicija „Zajedno pobjednički za Plav“, koju čine SD, DPS i SDP, ubjedljivo će pobijediti na lokalnim izborima, kao i u brojnim drugim opštinama, a to će ujedno biti i početak kraja najgore vlasti na državnom nivou u istoriji Crne Gore, koja je u poslednje dvije i po godine uništila sve čega se dohvatila, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović na sinoć održanoj završnoj konvenciji u Plavu.

On je kazao da je neodgovorna državna vlast obećala slobodu, a dala primitivizam, šovinizam i kleronacionalizam; “obećala pomirenje, a dala razdor; obećala Evropsku uniju, a dala razočarenje u Briselu; obećala ekonomski oporavak, a dala najveću stopu nezaposlenosti od obnove nezavisnosti i javne finansije pred bankrotom”.

„Iz Plava šaljemo poruku zajedništva i sloge, koja nam je danas, u ovom teškom vremenu kroz koje Crne Gora prolazi, potrebnija nego ikad, ali prije svega jasno i glasno saopštavamo da ćemo na lokalnim izborima ubjedljivo pobijediti, i da će naš nosilac liste Nihad Canović zajedno sa svojim timom mladih i posvećenih ljudi i u naredne četiri godine nastaviti da vodi opštinu Plav i radi odgovorno i pošteno za dobrobit svih građana, bez ozbira na političku, nacionalnu ili vjersku pripadnost. Plavu je dosta podjela i predizbornih zađevica, zahvaljujući ovoj koaliciji Plav nikad nije bio jedinstveniji i okupljeniji oko zajedničkog dobra“, naveo je Šehović.

Kako je dodao, rezultati trenutne lokalne vlasti koju predvodi SD, garantuju buduće uspjehe.

Foto: SD
Foto: SD

Govoreći o vlasti na državnom nivou, Šehović je podsjetio na poražavajuće rezultate ostvarene u prethodne dvije i po godine.

„Možda bismo im mogli oprostiti to što su nam zatvorili vrata Evropske unije, što su blokirali gotovo sve važne institucije ove države, što su iza sebe ostavili katastrofalne rezultate u oblasti ekonomije, ali im jednu stvar dobronamjerna, sojska i građanska Crna Gora nikad neće oprostiti – neće im oprostiti to što su udarili u temeljne vrijednosti ove države, što su pokušali da uruše međunacionalni i međuvjerski sklad, što su pokušali da uruše građansko i sekularno biće Crne Gore. Zato će takva neodgovorna vlast nakon parlamentarnih izbora koji će se brzo održati sigurno biti smijenjena“, zaključio je Šehović, uz tvrdnju da će i u Plavu i u Crnoj Gori znati da sačuvaju državne temelje na koje je udareno.

Počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić kazao je da je „brojčano mali Plav ustvari velja Crna Gora“, kao i da mladi iz Plava imaju snagu da stvaraju budućnost.

„Koliko je mali Plav velja Crna Gora nedavno sam vidio na mjestima koja važe za najvažnija na svijetu. Kad odete na Menhetn i vidite da stotinu restorana drže Plavljani, Gusinjani, Albanci, Bošnjaci, a svi oni imaju jedno ime – Crna Gora, onda vam je jasno koliko je veliki Plav. Uspjeti tamo đe je najteže pokazuje da mi moramo bolje. Griješili jesmo, jer da nijesmo, tuđe zlo ne bi postalo domaća muka. No, i veći neminovno griješe, a naša snaga je nepriznavanje poraza i odbijanje da stanemo. Imamo snagu da vratimo Crnu Goru na evropski put sa mjesta na koje je slkliznula – u devedesete“, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, “Oni hoće nazad, a mi hoćemo naprijed, što prije u Evropsku uniju”.

“Zato smo se i okupili ovdje, jer kad tuđe zlo udari, samo zajedno možemo biti. I upravo ovdje u Plavu potvrđujemo zajedništvo i slobodnu Crnu Goru, koja jednom za vazda treba da završi referendume i do kraja i za vazda bude nezavisna, sa vlašću koja nije tuđa nego služi ovom narodu. Hvala vam što ste nepokorena Crna Gora“, zajključio je Krivokapić.

Na konvenciji su govorili i predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, nosilac liste Nihad Canović, kao i kandidati za obornike Fazlija Krcić i Sulejman Dešić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve