Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: U petak će se razmatrati kontrolno saslušanje Spajića zbog zaduženja

Kako se ističe u obrazloženju inicijative, javnost je uskraćena za odgovore na brojna pitanja o zaduženju

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet će na sjednici koja se održava u petak razmatrati inicijativu poslanika Socialdemokratske partije Damira Šehovića za kontrolno saslušanje ministra finansija Milojka Spajića povodom zaduženja od 750 miliona eura.

Kako se ističe u obrazloženju inicijative, javnost je uskraćena za odgovore na brojna pitanja o zaduženju.

“Da je to tako, najbolje potvrđuje podatak da smo o najvećem pojedinačnom zaduženju u poslednje vrijeme, koje je na niovou od oko jedne četvrtine ukupnog nivoa javnog duga, prvu zvaničnu informaciju dobili nezvanično, putem Twitter-a. Pometuta tajna Vladina aktivnost je među poslanicima svih poslaničkih klubova, ali i cjelokupne javnosti otvorila brojna pitanja i dileme, na koje ni do danas nismo uspjeli da dobijemo adekvatne, precizne, na činjenicama zasnovane odgovore. Naime, ostalo je nejasno i to kako je i na osnovu kojih činjenica nova 42. Vlada uspjela da u rekordnom roku, u trećem danu svog mandata, državu zaduži 750 miliona eura, a da prethodno, po sopstvenom, više puta izrečenom priznanju od strane premijera, a poslednji put prilikom obrazlaganja Programa rada Vlade u Skupštini Crne Gore, samo nekoliko dana prije realizacije tajne emisije, nije imala nikakvih relevantnih informacija na osnovu kojih bi dobila realnu sliku o stanju crnogorske ekonomije”, dodaje se u obrazloženju.

Ističe se i da je nejasno zašto su premijer i ministar finansija i socijalnog staranja doveli u zabludu sve poslanike, a time posredno unizili čitav Parlament, jer niti jednom u brojnim javnim nastupima nijesu uopšte ukazali na potrebu zaduženja u realizovanom iznosu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
23.12.2020-19:02 19:02

Udružimo se sa Srbijom i Republikom srskom i smanjite administraciju na 3 ministarstva na nivou Crne Gore ostale funkcije prenesite na federalnu optimalnu drzavu pa izracunajte finasiski efekat.Zaduzivanja nece biti potrebna.