Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Šehović: Prvi maj da nas opomene da se borba protiv uskraćivanja prava radnicima nastavlja

Crnoj Gori je potrebna politika koja prati potrebe svakog zaposlenog i svakog građanina, a ne salonska politika ili prazna propaganda, poručio je predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović

Crnoj Gori je potrebna politika koja prati potrebe svakog zaposlenog i svakog građanina, a ne salonska politika ili prazna propaganda, poručio je predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović.

Kako je kazao, iako se na ovim prostorima Međunarodni praznik rada obilježava svečarski, kao lider partije lijevog centra, koja trenutno zajedno sa unutrašnjom transformacijom transformiše i pristup temi radničkih i drugih prava, Šehović poručuje da borba za prava zaposlenih nije završena gotovo nigdje u svijetu, pa ni u Crnoj Gori.

“Prvi maj treba da podsjeti upravo na tu činjenicu, i posluži svakom građaninu da još jednom ispostavi zahtjeve političkim elitama, koje moraju da im omoguće dostojanstven život, kroz razvoj pravednijeg zakonskog okvira koji će im garantovati radna prava”, dodao je on.

“Od uvođenja neradne nedjelje, preko plaćanja prekovremenog rada, pa sve do kvalitetnijih kontrola procesa rada, u kojem neće biti tolerisano izrabljivanje zaposlenih niti će biti straha od prijavljivanja poslodavca, Socijaldemokrate će jasno zastupati takvo političko opredjeljenje. Crnoj Gori je potrebna politika koja prati potrebe svakog zaposlenog i svakog građanina, a ne salonska politika ili prazna propaganda”, istakao je on.

Iskoraci jesu napravljeni, ali, ocjenjuje lider SD-a, nedovoljno da bi iko ko je dobronamjeran, ali i realan, mogao biti zadovoljan.

“Upravo zato što građane čeka nastavak borbe za radna prava, prvi maj im neću čestitati pohvalama, već obećanjem da će Socijaldemokrate biti njihovi iskreni i beskompromisni zastupnici u Parlamentu. Pozivam takođe sve građane, civilni sektor i resorne organizacije, koji cijene da im iskustvo i agenda Socijaldemokrata može biti od pomoći u borbi za prava, da nam se obrate za pomoć i podršku. Nama, uostalom, i po programskom opredjeljenju to najviše pripada”, kazao je Šehović.

On je čestitao građanima Međunarodni praznik rada.

“Srećan Međunarodni praznik rada, i da ga proslavljamo onako kako dolikuje: borbom za veća prava i bolji život”, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve