Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Premijer ni nakon 15 dana ne dostavlja informacije o kupovini dva aviona od 21 milion dolara

''Nije dostavljeno ni objašnjenje da li je Vlada u vezi sa tim dobila mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije, kao ni informacija sa koje budžetske pozicije su sredstva isplaćena'', ističe Šehović

Premijer Zdravko Krivokapić ni nakon isteka poslovničkog roka od 15 dana nije dostavio Odluku i Ugovor o kupovini dva aviona za #ToMontenegro, čija je ukupna vrijednost 21 milion dolara, saopštio je danas poslanik Damir Šehović.

“Nije dostavljeno ni objašnjenje da li je Vlada u vezi sa tim dobila mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije, kao ni informacija sa koje budžetske pozicije su sredstva isplaćena”, ističe Šehović.

To, kako navodi Šehović, ne samo da nije doprinos transparentnosti, na koju se premijer inače često poziva, nego je i ometanje poslanika u vršenju svoje funkcije.

“Neću da vjerujem da nedostavljanje traženih informacija ima veze sa kontrolnim saslušanjem ministra finansija i socijalnog staranja zakazanim za srijedu, koje će se realizovati pred nadležnim Odborom za ekonomiju, finansije i budžet”, zaključuje Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve