Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Podmirenje funkcijama ne smije biti razlog za pristajanje na lažno pomirenje

Šehović je dalje kazao da je ''rušenje'' ovakve Vlade potreban uslov, a izbor nove crnogorske, u državnom značenju te riječi i dovoljan, da bismo, kako je naglasio,  ''našu državu sa podaničkog kolosijeka, kojim se nažalost u protekle dvije godine kreće, konačno vratili na onaj slobodarski kojem je vazda pripadala''

Podmirenje ne može biti razlog za pristajanje na lažno pomirenje, koje građansko društvo izvaljuje iz zglobova, baš kao što nema tih funkcija „po dubini“ zbog kojih bi pregovaranje oko toga koliko malo izdaje je dozvoljeno bilo legitimno, saopštio je predsjednik i poslanik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović prilikom postavljanja poslaničkog pitanja potpredsjedniku Vlade i ministru poljoprivrede i šumarstva Vladimiru Jokoviću.

„Zato još jednom, ne samo u ime partije koju predvodim, nego i u ime svih ponosnih i čestitih običnih građana i iskrenih patriota, zahvaljujući kojima smo nedavno srušili Krivokapićevu Vladu, pozivam sve državotvorne građanske partije da srušimo i ovu Abazovićevu, koja umjesto sopstvene, očigledno ima nametnutu tuđu agendu, a o opravdanosti te inicijative najbolje govore štetni prioriteti još gore Vlade“, poručio je Šehović.

Šehović je dalje kazao da je “rušenje” ovakve Vlade potreban uslov, a izbor nove crnogorske, u državnom značenju te riječi i dovoljan, da bismo, kako je naglasio,  “našu državu sa podaničkog kolosijeka, kojim se nažalost u protekle dvije godine kreće, konačno vratili na onaj slobodarski kojem je vazda pripadala”.

„Jer niko, ali bukvalno niko, ko pripada suverenistički nastrojenoj javnosti, nije rušio Krivokapićevu, da bi dobio ovakvu Vladu, koja je pod punom kontrolom nama susjedne države, koja umjesto da se bavi evropskom agendom i životnim pitanjima, gotovo svakodnevno „pjeva deseterce“ o vjerskim zajednicama, Otvorenom Balkanu i popisu stanovništva. Nazivati evropskom i pomiriteljskom Vladu koju predvode SNP sa retrogradnim sistemom vrijednosti i Dritan Abazović, koji je pokazao i dokazao da umjesto sopstvenoj, izgleda služi nama susjednoj državi, jeste potcjenjivanje zdravog razuma. Od kako su Joković i Abazović počeli da nas mire, Crna Gora je sve posvađanija, a njena građanka i sekularna orijentacija sve ugroženija“, kazao je Šehović.

Šehović je pitao Jokovića o tome da li je partija na čijem je čelu, “zarad funkcija odustala od svog programa- da li se odriče nasljeđa Momira Bulatovića, te da li je mijenjala dobro poznate stavove o Crnogorcima, odnosu prema 21. maju, genocidu u Srebrenici, priznanju Kosova, agresiji Rusije na Ukrajinu, anti-NATO orijentaciji”, na šta je Joković odrično odgovorio, kazavši da “SNP nastavlja tamo gdje je stao”.

„Kad već nijeste mijenjali svoje, po nama u SD-u retrogradne stavove, a uprkos tome vam je neko “na tacnu“ stavio i Vladu i Skupštinu, onda to nije problem SNP-a, nego onih koji su na takvo političko ponižavanje pristali, za razliku od SD-a, koji na sopstvenu prodaju zbog fotelja po dubini nije, niti će“, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve