Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Šehović od premijera traži Informaciju o kupovini dva aviona

''Dostavljanje ovih odgovora bi pomoglo da se razriješi dilema koju nemali dio javnosti ima, izražavajući sumnju u zakonitost odnosno transparentnost postupka'', napisao je Šehović

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović saopštio je da je od premijera Zdravka Krivokapića, po članu 50 Poslovnika Skupštine, zatražio dostavljanje vladine Informacije na osnovu koje je odobrena kupovina dva aviona za 21,7 miliona dolara, Odluke Odbora direktora i Ugovora koji prati kupovinu, kao i javnog poziva koji je prethodio poslu.

“Važno je i sa koje budžetske pozicije su sredstva uplaćena kompaniji ToMontenegro na ime osnivačkog kapitala, a iz kojih su avioni plaćeni, te da li je oko svega konsultovana Agencija za zaštitu konkurencije, odnosno kako i po kojoj proceduri je čitav postupak sproveden.

Dostavljanje ovih odgovora bi pomoglo da se razriješi dilema koju nemali dio javnosti ima, izražavajući sumnju u zakonitost odnosno transparentnost postupka.

U prilog transparentnosti ne ide to što je o poslu od 21,7 miliona $ Vlada odlučivala bez održavanja sjednice?!”, napisao je Šehović na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve