Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Šehović: Nakon smjene Abazovićeve Vlade data nova šansa evropskoj perspektivi Crne Gore

Šehović je naveo da je Crna Gora, uprkos svemu, pokazala sposobnost da se izbori sa brojnim izazovima na koje je nailazila u proteklom periodu

Vlada Dritana Abazovića, koja je umjesto evropske sprovodila tuđu, antievropsku agendu, završila je onako kako je zaslužila, kazao je u izjavi za Avaz, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović.

On je istakao da je Vlada smijenjena značajnom većinom u parlamentu, zaradivši s punim pravom epitet Vlade sa najkraćim mandatom u našoj dosadašnjoj višestranačkoj istoriji, čime je kako je dodao, ujedno data nova šansa evropskoj perspektivi naše države.

“Nakon dva više nego neuspješna politička eksperimenta, kojima su Socijaldemokrate bile najglasnija opozicija, jasno je da se politička kriza može riješiti jedino dogovorom o datumu vanrednih parlamentarnih izbora i obliku Vlade koja bi ih pripremila, uz neophodnost obezbjeđivanja dovoljnog konsenzusa o potrebi deblokade institucija i dogradnje izbornog zakonodavstva u međuvremenu. Sve drugo bi bilo gubljenje dragocjenog vremena, kojeg Crna Gora, nakon dvije izgubljene godine, ali i političkog, pa ako hoćete i civilizacijskog lutanja, više definitivno nema”, rekao je Šehović.

Predsjednik SD-a izrazio je uvjerenje da bi nakon tako pripremljenih i organizovanih izbora, čije rezultate niko ne bi imao razloga da dovodi u pitanje, Crna Gora konačno dobila stabilnu, četvorogodišnju, istinski evropsku Vladu.

“Takva Vlada će biti u kapacitetu da ne samo okonča proces evropske integracije, već i da se odbrani od nastraja na građanski, multietnički i evroatlanstki karakter države i društva, koje predastavlja naše trajno dobro, a čega smo se u protekle dvije godine dovoljno nagledali”, dodao je Šehović.

On je naveo da je Crna Gora, uprkos svemu, pokazala sposobnost da se izbori sa brojnim izazovima na koje je nailazila u proteklom periodu.

“Crna Gora je nakon svih izazova kroz koje je prolazila, pokazala da je u stanju da se izbori sa raznim petokolonašima u liku kojekakvih političkih mešetara i šarlatana, koji su pod plaštom potrebe obračuna sa prethodnim sistemom vladanja, pokusavali da se obračunaju sa samom državom. Ne bi li je na taj način učinili lakim plijenom za “važne regionalne igrače” koji ni dan danas gotovo i da ne skrivaju svoje velikodržavne pretenzije”, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve