Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Nakon opomene EK jasno da nema ništa od političkog inženjeringa

Šehović je kazao da je iz Evropske komisije stigla još jedna jasna poruka Vladi

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović kazao je da je iz Evropske komisije stigla još jedna jasna poruka Vladi, ali i, kako je naveo, cjelokupnoj parlamentarnoj većini, da se uslovi za sticanje crnogorskog državljanstva ne mogu mijenjati krijući, bez širokog dijaloga koji bi se vodio tamo gdje mu je i mjesto – u okviru skupštinskog odbora koji je tim povodom formiran.

“Vjerujem da je nakon opravdane snažne reakcije domaće i međunarodne javnosti očigledno da nedobronamjeran pokušaj Vlade Crne Gore da sprovede etnički i politički inženjering neće proći, i da nema ništa od najavljenih izmjena propisa koji se tiču prebivališta, boravišta i državljanstva “, napisao je Šehović na Tviteru.

Svaka promjena legislative u oblasti koja se odnosi na državljanstvo treba da bude sprovedena nakon širokih konsultacija i uz učešće svih relevantnih donosilaca odluka, kazao je ranije danas portparol Evropske komsije Peter Stano za TVCG.

Stano ističe da EU prati događaje u Crnoj Gori vrlo blisko i u tom kontekstu poziva sve strane na uzdržanost, da poštuju vladavinu prava i da se uključe u konstruktivan dijalog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve