Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Šehović: Genocid u Srebrenici neprebolna rana porodicama i čovječanstvu

''I naše određenje u odnosu na taj simbol nečovječnosti, treba, mora da bude, prvi test za čovjekoljublje i moral svakoga ko kani da se bavi javnim poslom i odlučuje o sudbinama drugih'', poručio je Šehović

Dvadeset sedam godina nakon genocida u Srebrenici nad Bošnjacima, ona ostaje neprebolna rana porodicama i čovječanstvu, ali i putokaz i lekcija o važnosti stvaranja sistema u kojem jedino čovječnost mora biti konstanta, poručio je u saopštenju lider Socijaldemokrata, Damir Šehović.

“Ona je na prvom mjestu tragedija ljudskosti, a potom i jedan od najvažnijih simbola njenog nestajanja. Naše određenje prema tom simbolu definiše nas i kao ljude i kao političare. I naše određenje u odnosu na taj simbol nečovječnosti, treba, mora da bude, prvi test za čovjekoljublje i moral svakoga ko kani da se bavi javnim poslom i odlučuje o sudbinama drugih.

Na taj način najbolje odajemo poštu onima kojih više nema, čuvajući simbol civilizacijske tragedije kao branu novim greškama i stranputicama.

Bez suočavanja i jasnog određenja prema zločincima i njihovim suludim, krvavim djelima, nema nam budućnosti. Posebno ne-evropske”, zaključuje Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve