Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović-Fan: Crna Gora i Kina njeguju tradicionalno dobre odnose

Šehović je, kako navode, ambasadoru Fanu poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješan mandat u našoj državi

“Crna Gora i Kina njeguju tradicionalno dobre odnose i saradnju u različitim oblastima, uz obostranu spremnost da ti odnosi u budućnosti budu na još većem nivou”, zaključak je sa sastanka predsjednika Socijaldemokrata Crne Gore Damira Šehovića sa izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Fanom Kunom.

Šehović je, kako navode, ambasadoru Fanu poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješan mandat u našoj državi.

“On je kazao da Crna Gora u potpunosti princip “jedne Kine” koji je i temelj kvalitetnih odnosa između dvije države, a posebno je naglasio projekat prve dionice autoputa Bar-Boljare koji je, prema njegovim riječima, dodatno učvrstio veze između dvije države. Šehović je iskoristio priliku da sa ambasadorom Fanom razgovara o potencijalnoj saradnji Crne Gore i Kine u oblastima turizma, poljoprivrede, industrije, ali i mnogim drugim gdje saradnja može biti u korist obje države. Poručio je i da će se Socijaldemokrate Crne Gore u budućnosti zalagati za dodatno poboljšanje odnosa, kako između dvije zemlje, tako i između ove partije i vladajuće Komunističke partije Kine”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, ambasador Fan je, takođe, istakao tradicionalno dobre odnose dvije države i uspješnu saradnju u brojnim oblastima.

“On je posebno istakao principe jednakosti svih zemalja, nezavisno od njihove veličine, kao i nemiješanja u unutrašnju politiku, kojih se NR Kina pridržava. Ambasador Fan je saopštio da Kina podržava evropske integracije Crne Gore, te da pridruživanje Crne Gore EU i saradnja sa Kinom nijesu u suprotnosti jedno sa drugim. On je istakao i spremnost Komunističke partije Kine za bližom saradnjom sa Socijaldemokratama Crne Gore”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve