Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Đukanovićeva pobjeda nije kraj borbe za odbranu Crne Gore, već početak njihovog kraja

Njihovi glavni politički konkurenti se, kako je saopštio lider SD-a, razliku samo u imenu, jer su dometi njihove zajedničke dvoipogodišnje politike poražavajući

Pobjeda Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima ne znači kraj naše zajedničke borbe za odbranu Crne Gore i njeniih temeljnih vrijednosti, ali definitivno znači početak njihovog kraja, poručio je lider Socijaldemokrata Damir Šehović.

Ovi izbori, kako je kazao Šehović, nijesu pitanje partija, niti puke borbe za vlast, nego borba za očuvanje karaktera države i društva u kojem živimo.

“Borimo se za spas elementarnih civilizacijskih vrijednosti. Ili da budem još precizniji, za otklon od šovinizma, kleirkalizma, vjerskog i svakog drugog fanatizma. Pristojna ili ekstremna. Građanska ili nacionalistička. Sekularna ili klerikalna. Evropska ili epska. Crna Gora ili Ravna Gora. To su u suštini ono o čemu odlučujemo 19. marta, i dvije neđelje nakon toga”, kazao je Šehović.

Šehović je dalje dodao smo na kraju prvog poluvremena predsjedničke kampanje, koja je mnogo više od toga.

“Na ovim izborima ne biramo samo čovjeka koji će predstavljati ovu državu u Crnoj Gori i van nje, nego odlučujemo hoćemo li, nakon dvoipogodišnjeg tumaranja, opet krenuti naprijed i ponovo postati emancipovano društvo političke, nacionalne i vjerske tolerancije, koje je kadro da odbrani dostojanstvo naše zajedničke državne kuće – multietničke Crne Gore. Ili ćemo revidirati referendumske vrijednosti i vratiti se nazad, u vrijeme propadanja, utapanja u mržnji i ćeranja svih koji ne koračaju u pravovjernom stroju”, istakao je Šehović.

Njihovi glavni politički konkurenti se, kako je saopštio lider SD-a, razliku samo u imenu, jer su dometi njihove zajedničke dvoipogodišnje politike poražavajući.

“I jedan, i drugi i treći su umjesto u obećanu slobodu, državu uveli u tihu okupaciju. Odgovorni su za ambijent u kojem su osuđeni ratni zločinci moralni uzori, a negatori genocida u Srebrenici ministri i poslanici. Svi skupa se jednako stravljuju od slavnog ustaničkog gesla: „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore“, naveo je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve