Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Šehović Bratićevoj: Podnosite li ostavku ako se dokaže da ste nezakonito smijenjivali i imenovali direktore?

Kako su naveli, Šehovića takođe interesuje šta je konkretno preporučilo Radu Višnjić za v.d. direktorice jedne obrazovno-vaspitne ustanove u Baru, budući da je riječ o osobi koja je upravo zbog zloupotreba đaka otpuštena iz obrazovnog sistema

Potpredsjednik Socijaldemokrata i predsjednik Odbora za prosvjetu Damir Šehović postaviće poslaničko pitanje ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić u vezi sa time da li su njene smjene i imenovanja v.d. direktora u obrazovno-vaspitnim ustanovama zakonita, te da li će podnijeti ostavku ukoliko se dokaže da su sva ili većina imenovanja bila sprovedena mimo zakona, saopšteno je iz SD-a.

Kako su naveli, Šehovića takođe interesuje šta je konkretno preporučilo Radu Višnjić za v.d. direktorice jedne obrazovno-vaspitne ustanove u Baru, budući da je riječ o osobi koja je upravo zbog zloupotreba đaka otpuštena iz obrazovnog sistema.

“Dodatno, Šehović pita i zašto se na kraju odustalo od naimenovanja Višnjićeve: da li zbog njenih ličnih odnosno privatnih materijala kako je Ministarstvo navelo, ili pak zbog njenih anticivilizacijskih stavova”, navodi se u saopštenju.

Na kraju, dodaju,  Šehović će pitati i šta je konkretno preporučilo protagonistu četničkog pokreta i jednog od podržavalaca inicijative da se ulica u Beranama nazove po Ratku Mladiću – Gorana Kikovića za v.d. direktora Doma učenika u Beranama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve