Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Završen sastanak šefova poslaničkih klubova, nastavak u petak

Na sastanak koji je sazvao Živković došli su Boris Bogdanović (Demokratska Crna Gora), Dragan Ivanović (Socijalistička narodna partija), Slaven Radunović (Demokratski front), Branko Radulović (Pokret za promjene), Ivan Brajović (Socijaldemokrate), Genci Nimanbegu (Forca), Kenana Strujić Harbić (Bošnjačka stranka), Draginja Vuksanović Stanković (Socijaldemokratska partija) i Srđan Pavićević (CIVIS)

Sastanak šefova poslaničkih klubova kako bi dogovorom stvorili preduslove za rješavanje institucionalne krize završen je i biće nastavljen u petak.

To je kratko nakon sastanka novinarima saopštio šef poslaničkog kluba DPS, Danijel Živković.

Na sastanak koji je sazvao Živković došli su Boris Bogdanović (Demokratska Crna Gora), Dragan Ivanović (Socijalistička narodna partija), Slaven Radunović (Demokratski front), Branko Radulović (Pokret za promjene), Ivan Brajović (Socijaldemokrate), Genci Nimanbegu (Forca), Kenana Strujić Harbić (Bošnjačka stranka), Draginja Vuksanović Stanković (Socijaldemokratska partija) i Srđan Pavićević (CIVIS).

Podsjećamo, Živković je u dopisu poslaničkim klubovima naveo da, uzimajući u obzir da je na sjednici Kolegijuma predsjednice Skupštine Crne Gore, koja je održana 28. novembra 2022. godine, razmatran zahtjev Kluba poslanika DPS-a, na osnovu koga je, uz saglasnost šefova klubova, odgođeno drugo glasanje za četvoro sudija Ustavnog suda za 12. decembar 2022. godine, predlaže da se u najkraćem roku održi sastanak u formatu šefova poslaničkih klubova, kako bi dogovorom stvorili preduslove za rješavanje institucionalne krize.

Živković vjeruje da bi, imajući u vidu da su na prethodnom sastanku, u organizaciji predsjednice Skupštine Crne Gore, od lidera političkih subjekata dobili potvrdu da postoji spremnost za dogovor, sastanak šefova klubova bio dobar put za nastavak dijaloga i pronalaženje rješenja političke krize.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve