Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Šef kabineta Predsjednika Crne Gore: Vlada, ili salon za prodaju automobila

Neprimjereno i nevaspitano obraćanje ministra finansija Predsjedniku Države gotovo nije vrijedno komentara. Jer najbolje govori o njemu, kao i o onome ko ga je tu doveo, i koga predstavlja, navodi Radović

Šef kabineta Predsjednika Crne Gore Miodrag Radović obratio se danas reagovanjem povodom jučerašnjih izjava premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića.

Reagovanje prenosimo u cjelosti

Premijer i ministar finansija koji su prvog radnog dana zadužili državu gotovo milijardu eura ne samo iza očiju građana, nego i onih koji su ih doveli na ta mjesta, sad prosipaju maglu toj istoj javnosti o uštedama i rješavanju socijalnih problema prodajom dva automobila.

I to na način kojim brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju. Kad bi im taj posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspjeh u prvih sto dana ove Vlade. Prećutkuju pri tom kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom, i koliko majbaha će građani za to platiti. Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog vijeka.

Neprimjereno i nevaspitano obraćanje ministra finansija Predsjedniku Države gotovo nije vrijedno komentara. Jer najbolje govori o njemu, kao i o onome ko ga je tu doveo, i koga predstavlja.

Bilo bi zanimljivo znati je li to smišljao dok u radno vrijeme vježba u teretani “Hiltona”, ili dok njegov premijer organizuje posebnu pres-aukciju. Da nije žalosno, bilo bi zaista smiješno.

A sad o čuvenom majbahu. Blindirani auto za potrebe Predsjednika nabavljen je po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti. Očekujemo da te službe procijene da li je takav auto više potreban ili nije, i da za to ponesu odgovornost. I tu se završava sva njihova majbah-filozofija. To je jedno tehničko pitanje koje se rješava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama. Kakvih nije bilo, recimo, kad je ta ista Vlada riješila da izdvaja budžetska sredstva za obezbjeđenje ministrice kulture, nauke, prosvjete i sporta. Taman će im dobro doći taj višak automobila što ih je ministar finansija našao u garaži. Ima li još nedje ovakvog primjera u svijetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
milena
20.02.2021-14:35 14:35

Podoljubu bi bilo najbolje da u okolini Cetinja prodaje polovne aute i srbijansku brlju vjerovatno se u to razumije u politiku ko Marica u krivi Mugabe