Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SDT: Sumnjamo da su službenici Uprave prihoda i carina izvezli kamion cigareta predviđenih za uništenje

Podsjećamo u akciji su privedeni Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević i biznismen Zdravko Kosanović. Milošević je pušten nakon višečasovnog zadržavanja u policiji.

Postoji sumnja da su službena lica Uprave prihoda i carina, juče, bez adekvatnih mjera obezbjeđenja predviđenih procedurama za uništenje i u saradnji sa drugim fizičkim i pravnim licima, preuzela i izvela kamion pun cigareta predviđenih za uništenje, kojim se nijesu uputili ka konačnom odredištu – skladištu i fabrici “M construction” u Nikšiću, kao mjestu uništenja, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Specijalno državno tužilaštvo, ističu, već duže vrijeme, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem i Agencijom za nacionalnom bezbjednost, preduzima radnje u izviđaju u cilju otkrivanja lanca krijumčarenja cigareta koje su bile predviđene za uništenje.

“Izviđajem je obuhvaćen veliki broj lica, a nakon analize brojnih dosad prikupljenih dokaza i onih čije je prikupljanje u toku, postupajući tužilac će donijeti odluku”, naveli su iz SDT-a.

Podsjećamo, u akciji koju je u Nikšiću sprovelo SDT, privedeni su Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević i biznismen Zdravko Kosanović. Milošević je pušten nakon višečasovnog zadržavanja u policiji i tvrdi da nije bio uhapšen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Statistika
02.10.2022-19:59 19:59

Pobjedu više niko ne čita. Od čega žive ove novine!

BMX
02.10.2022-22:11 22:11

Neka nadlezni, jelte, uzmu zapisnike koliko ste cigareta zaplijenili onda uporedite sa zapianicima koliko je (navodno) unisteno i ta roba sa “viskom” koja se pojavila i onda ce krenuti nekakva istraga, zar ne ? A na svim tim zapisnicima postoje i potpisi nekih ljudi i kolicina koja je zaplijenjena (trebalo bi…). Pa GPS, pa nadzorne kamere, eventualni svjedoci, vozila kojim je roba transportovana i vozaci, pa telefonski pozivi osumnjicenih, tragovi novca, uplate, isplate, imovinsko stanje osumnjicenih, rodbinske, kumovske, prijateljske i dr veze… Sve pise, ko hoce da radi. Vidjeli ste sta radi turska policija u gradu od 20 miliona ljudi,… Pročitaj više »

Evidence
03.10.2022-12:04 12:04

@Statistika – Nemam podatke, ali da Pobjedu niko ne čita, prosto je laž. Znam izvjestan broj ljudi, i sam sam jedan od njih, koji je svakodnevno kupuju i čitaju.