Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP u kampanju krenuo sa Lovćena; Đurašković: Građani naša jedina koalicija u očuvanju i izgradnji Crne Gore

SDP na parlamentarnim izborim nastupa samostalno, sa sloganom ''Za našu kuću'', a kampanja za izbore kreće sa Lovćena jer je on, iako jedan od najviših vrhova Crne Gore, zapravo temelj crnogorske kuće

Socijaldemokratska partija je otpočela kampanju za parlamentarne izbore tradicionalnim okupljanjem na Lovćenu povodom Dana nezavisnosti, kojim povodom je organizovano druženje sa članovima, simpatizerima i brojnim građanima.

SDP na parlamentarnim izborim nastupa samostalno, sa sloganom „Za našu kuću“, a kampanja za izbore kreće sa Lovćena jer je on, iako jedan od najviših vrhova Crne Gore, zapravo temelj crnogorske kuće.

Nikola Đurašković, gradonačelnik Cetinja i nosilac liste SDP-a, naglasio je da su temelji naše kuće, nažalost, danas debelo potkopani.

“Temelje naše kuće potkopala je DPS-ova politika korupcije, nepotizma i bogaćenja pojedinaca. Sad su navukli nove kapute, ali i dalje ni milimetra ne odstupaju od starih politika i ljudi. Još će puno vremena proći dok shvate da im treba promjena, ali danas je to brod koji tone. Nećemo dopustiti da zajedno sa sobom povuku i Crnu Goru“, rekao je Đurašković.

On je dodao da bi ugrožene temelje naše kuće Crne Gore mogli iskoristiti i oni koji se deklarativno pozivaju na Europu, a zapravo sanjaju otvoreni Balkan u kojem imaju rezervne položaje.

“U našoj kući Crnoj Gori ima mjesta za sve, ali odluke moramo uvijek da donosimo sami, bez uplitanja sa strane. Građani su naša jedina koalicija u očuvanju i izgradnji Crne Gore. Ne znamo što se sjutra skriva iz ćoška, ni koji su planovi novih partija, ali znamo da građani Crne Gore znaju simbolično značenje kuće i da niko ne smije da dira u nju. Krenuli smo u kampanju očuvanja i izgradnje naše kuće i pozivamo sve kojima je stalo do tih vrijednosti da nam se pridruže“, zaključio je Đurašković.

Samostalan izlazak na izbore komentarisala je i Amina Cikotić koja se posebno osvrnula na činjenicu da su djelovi naše kuće Crne Gore zapostavljeni i sve prazniji, što se posebno odnosi na sjever zemlje. Cikotić je istakla da patriotizam danas nijesu velike riječi, već se ljubav prema našoj kući mora pokazivati ulaganjem u zapostavljene dijelove i brigom za sve ranjive kategorije naših građana.

“SDP kreće u kampanju u kojoj će naglašavati da u našoj kući ne smije biti ljudi koji sebi ne mogu priuštiti sve skuplje lijekove, da se ženama ne smije prijetiti otkazom nakon što zatrudne, kao i da se u našoj kući Crnoj Gori moraju ugodno i sigurno osjećati sve manjine koje u njoj žive“, istakla je Cikotić.

Ona se posebno osvrnula na kraju na hrabrost i vjerodostojnost SDP-a koja je, uprkos pojedinim pogrešnim procjenama kroz ovih 30 godina, ostala čista i vjerna pravim vrijednostima koje su u temelju naše kuće.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve