Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SDP Tivat: Odgovornost za ratne zločine je javno dodijeljena

Jutros je na zidu zgrade u centru Tivta osvanuo natpis ‘Mladiću moj problem je tvoj što si srpski heroj’. Nemile scene, nemili grafiti koji u mnogome vraćaju sjećanje na slike i događaje iz Tivta 90-ih, poručuju iz SDP-a

Nakon što je bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić pravosnažno osuđen u Hagu na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti tokom rata u BiH, iz Opštinskog odbora SDP Tivat su poručili da je odgovornost za ratne zločine javno dodijeljena.

“Jutros je na zidu zgrade u centru Tivta osvanuo natpis ‘Mladiću moj problem je tvoj što si srpski heroj’. Nemile scene, nemili grafiti koji u mnogome vraćaju sjećanje na slike i događaje iz Tivta 90-ih. Tih godina u Tivtu dešavale su se razne ružne i nemile stvari al ni približne onima koje su se dešavale u našim republikama u okruženju”, navode iz SDP-a Tivat.

Kako navode, juče je međunarodni sud nakon skoro 30 godina procesa, potrage i suđenja presudio Ratku Mladiću.

“Presuda je nekima donijela djelimično olakšanje, nekima osjećaj nepravde al jedno je sigurno odgovornost za zločine je javno dodijeljena. Ta odgovornost nije dodijeljena srpskom narodu kako neki šovinisti uključujući i tragikomičara na funkciji Ministra policije Republike Srbije pokušavaju da prikažu”, poručuju iz SDP-a Tivat.

Prema njihovim riječima, ogovornost za te zločine pripisana je jednom čovjeku i ideologiji koju je taj čovjek i slični njemu propagirao.

“Nažalost ta ideologija je i dan danas živa i nažalost glasnija nego ikada u poslednjih 20 godina.

OO SDP Tivat poziva aktuelnu vlast u Tivtu i OB Tivat da istraži ko je ispisao predmetni grafit.

“Takođe pozivamo konstituente aktuelne vlasti da javno osude počinioca i ideologiju iza ovog grafita i pozdrave presudu međunarodnog suda u slučaju Ratka Mladića kako ne bi ostavljali prostora za spekulacije o kursu i ideologiji koju je SDP podržao na vlasti u Tivtu”, zaključuju iz tivatskog SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
crvotocivi
09.06.2021-19:41 19:41

nisu srbi krivi niti hrvati no marsovci ispostava DB jupiter