Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP Tivat: Neophodne konsultacije o podršci privredi i građanima

Odbor Socijaldemokratske partije u Tivtu pozvao je danas lokalnu tivatsku vlast da otvori proces konsultacija sa političkim i drugim subjektima u gradu, u cilju definisanja konkretnih sistemskih mjera podrške gradskoj privredi i građanima

Odbor Socijaldemokratske partije u Tivtu pozvao je danas lokalnu tivatsku vlast da otvori proces konsultacija sa političkim i drugim subjektima u gradu, u cilju definisanja konkretnih sistemskih mjera podrške gradskoj privredi i građanima.

Tivat

Kako ističu u SDP-u, lokalnoj vlasti bi to trebalo da bude prioritet u kriznom periodu, a ne da se bavi sječom neposlušnih kadrova i novim sistematizacijama radnih mjesta.

“Izazovi su previše ozbiljni da bi vlast imala luksuz da se ponaša samoreklamerski i postojeću situaciju koristi za ubiranje političkih poena ili da se isključivo bavi sama sobom. Nije vrijeme ni za improvizaciju bilo kakve vrste već za konkretno činjenje i pomoć svima kojima je u Tivtu potrebna. Do najboljih odgovora na aktuelnu krizu može se doći jedino zajedničkim angažovanjem i nad-partijskim djelovanjem”, navode u toj stranci.

Dodaju da su već predložili neke konkretne mjere za koje smatraju da mogu biti odgovor na aktuelnu krizu, ali su spremni da saslušaju viđenja svih relevantnih političkih i drugih subjekata u Tivtu.

“Podsjećamo i da su neke lokalne uprave usvojile konkretne mjere podrške privredi i građanima, pa bi bilo primjereno da i mi u Tivtu zajedničkim naporima definišemo prioritete i pravce djelovanja na saniranju posljedica koje je izazvala postojeća situacija. Ovo se posebno odnosi na sektor ugostiteljstva i turističku privredu koje su posebno pogođene, a imajući u vidu nastupajuću turističku sezonu”, naglašaju u SDP-u.

Zato pozivaju lokalnu vlast da pitanju posljedica krize na život građana i privredu Tivta pristupi ozbiljno i institucionalno i započne proces širokih konsultacija.

“Ovo nije problem jedne vlasti, a još manje jedne partije – ovo je problem svih građana Tivta. Upozoravamo tivatsku vlast da ne čeka da nam probleme isključivo rješava centralna vlast. Naše specifične probleme ćemo bolje sagledati mi u Tivtu, nego bilo ko iz Podgorice”, poručuju iz odbora SDP Tivat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve