Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Svaka aluzija da Crna Gora može biti srpska država dobiće jasan građanski i državotvorni odgovor

Kako su zaključili, Crnoj Gori nije potrebno da jednu lošu i potrošenu vlast zamijeni lošom, potrošenom i poraženom ideologijom “koja nam, u nedostatku odgovora na savremene izazove društva i države, suštinski nudi jednonacionalni i jednovjerski narativ i povratak u prošlost”

Crna Gora je građanska i sekularna država i toga bi morao biti svjestan Zdravko Krivokapić, a svaka aluzija da može biti srpska država dobiće jasan građanski i državotvorni odgovor ubjedljivo većinske crnogorske javnosti, saopšteno je iz SDP-a.

Iz ove partije su saopštili da građani Crne Gore od nove vlasti očekuju odgovore na suštinska pitanja ekonomije, razvoja i evropskog puta koja je dosadašnja vlast zanemarivala, a ne politiku povratka u nacionalne i vjerske okvire koja je ove prostore skupo koštala u skorijoj istoriji.

“Nakon što smo imali pregovore o Vladi koji su se vodili u vjerskim objektima, nakon izjava građanskih političara da će se jedan zakon, umjesto u parlamentu, dogovoriti sa jednom crkvom, pa sve do vjerskih obreda u javnim objektima i političko-vjerske zloupotrebe djece od strane nekih prosvjetnih radnika, došli smo i do novih-starih asocijacija o srpskoj državi Crnoj Gori”, navode u SDP-u.

SDP je uvjeren da su Crnoj Gori bile neophodne promjene i da je “dobro i za državu korisno što je razvlašćen DPS, kao sinonim zarobljene države i hibridnog režima koji nas je zaustavio na putu ka EU, kompromitujući time i državotvornu ideju koju je godinama zloupotrebljavao za uske partijsko-klijentelističke interese”.

“Promjene koje prijete da etapno preoblikuju građansko i sekularno ustrojstvo države, na krilima DF koji će činiti ubjedljivu većinu u novoj vlasti, nijesu i ne mogu biti iskorak i toga bi valjda sve proevropske i građanske političke snage morale biti svjesne. Upravo sva ova dešavanja daju potpuno za pravo konceptu promjena iza kojeg je stao SDP da samo progresivne građanske snage mogu voditi taj neophodni proces, jer će se u suprotnom on pretvoriti u svoju suprotnost”, ističu u ovoj partiji.

Kako su zaključili, Crnoj Gori nije potrebno da jednu lošu i potrošenu vlast zamijeni lošom, potrošenom i poraženom ideologijom “koja nam, u nedostatku odgovora na savremene izazove društva i države, suštinski nudi jednonacionalni i jednovjerski narativ i povratak u prošlost”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
14.10.2020-11:04 11:04

Sada se oglasavate, ovo je i vaše maslo, na čelu sa opet Krivokapicem!

Jelena
19.10.2020-12:44 12:44

Gdje ste to vi dokazali, gledate sa jednim i drugim Krivokapica da je posrbcite.