Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP sa kolegama iz BIH: ”Nema uspješnog društva sa snagama koje vuku u 90-e”

''Nema izgradnje uspješnog i pravednog društva sa snagama koje vuku natrag u devedesete i to mora biti jasno svima i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini''

Budućnost Crne Gore i Bosne i Hercegovine je u EU, a budućnost BiH je i evroatlanstka integracija u NATO savez i na tom putu je neophodno uraditi dodatni napor kako bi se osnažili integracioni procesi, saopšteno je nakon sastanka predstavnika SDP BiH Irfana Čengića, zastupnika u Parlamentu FBiH, Malika Garibija člana Glavnog odbora SDP BiH, i Draginje Vuksanović Stanković, poslanice u Skupštini Crne Gore, Adisa Balote, potpredsjednik SDP i Mirka Stanića, šef Medijskog tima SDP.

Kako je saopšteno iz SDP CG, na sastanku je iskazana puna spremnosti za dalje jačanje prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje, kao i međusobne podrška dviju partija, kao ključnih građanskih snaga.

“Istaknut je značaj izgradnje društva na građanskim, multietničkim, naprednim i evropskim vrijednostima, jer samo takve države mogu biti udoban dom za sve svoje stanovnike. Suočavanje sa prošlošću i sprječavanje rasta nacionalističkih i ekstremističkih ideologija je jedan od najbitnijih preduslova za tako nešto i zbog toga je i posjeta delegacije SDP Crne Gore organizovana u vrijeme sjećanja na srebreničke žrtve. Nema izgradnje uspješnog i pravednog društva sa snagama koje vuku natrag u devedesete i to mora biti jasno svima i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je na sastanku zaključeno i da je potrebno intezivirati saradnju dvije zemlje u brojnim sektorima, sa posebnim naglaskom na turizam, inftrastrukturu i saobraćajnu povezanost i zajednički nastup dvije zemlje ka EU fondovima, kako bi se omogućio razvoj opština u obje države.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve