Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Revizija istorije neće biti dozvoljena

Danas se treba sjetiti svih žrtava nacističkog terora, kako nam se istorija ne bi nikad ponovila, ocijenili su iz SDP-a. Poručuju da još jednom jasno treba saopštiti da za civilizovani svijet, za sve antifašiste, revizija istorije neće biti dozvoljena

Danas se treba sjetiti svih žrtava nacističkog terora, kako nam se istorija ne bi nikad ponovila, ocijenili su iz SDP-a. Poručuju da još jednom jasno treba saopštiti da za civilizovani svijet, za sve antifašiste, revizija istorije neće biti dozvoljena.

SDP

“I na jugoslovenski, prostorima je tokom poremećaja vrijednosti tokom devedesetih godina, nažalost, došlo do revizije nespornih istorijskih činjenica i rehabilitacije pojedinaca i pokreta koji su otvoreno sarađivali sa nacističkim i fašističkim snagama tokom četrdesetih i koji su odgovorni za brojne zločine nad svih narodima, ali posebno nad jevrejskom zajednicom koja je skoro nestala iz Jugoslavije do 1945. godine”, piše u saopštenju SDP-a.

Dodaju da su u SDP-u jasno i tada i sada digli glas protiv “rehabilitacije saradnika okupatora koji su najviše zla nanijeli svome narodu”.

“Nije za utjehu, ali jeste za ponos, da je u Crnoj Gori više Jevreja dočekalo kraj nego početak drugog svjetskog rata, a da je veliki broj njih učestovao u borbama crnogorskih partizana protiv zajedničkog neprijatelja. Uz sjećanje na njih, na sve žrtvne Holokausta i sve žrtve nacizma i fašizma u drugom svjetskom ratu poručujemo – da se nikom više ne desi, ne zaboravljamo”, zaljučuju iz SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve