Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Presudom Mladiću udaren trajan pečat politici koja je razlorila bivšu zemlju, proizvela mržnju i sukobe

Potrvđivanjem presude Ratku Mladiću za genocid i zločin protiv čovječnosti i definitivno je ostvarena pravda za sve nevine žrtve suludog i anticivilizacijskog velikodržavnog projekta koji je nažalost obilježio ove prostore u prvoj polovini 90-ih godina prošlog vijeka, saopšteno je danas iz SDP-a

Potrvđivanjem presude Ratku Mladiću za genocid i zločin protiv čovječnosti i definitivno je ostvarena pravda za sve nevine žrtve suludog i anticivilizacijskog velikodržavnog projekta koji je nažalost obilježio ove prostore u prvoj polovini 90-ih godina prošlog vijeka, saopšteno je danas iz SDP-a.

“Ovom presudom udaren je i trajan zločinački pečat jednoj politici koja je razorila onu bivšu zemlju, proizvela mržnju i sukobe koji su doveli do najtragičnijih bilansa nakon Drugog svjetskog rata.

Nevine žrtve, njihove porodice i najbliži današnjom presudom dobili su makar moralnu satisfakciju da će jedan od glavnih arhitekata zločina biti kažnjen doživotnom kaznom zatvora. Da nam se nikada više ne ponovi Srebrenica i razna druga stratišta u kojima je ugašeno hiljade nevinih života”, navode u saopštenju.

Poručuju da će SDP biti tu, kao i u tom zlom vremenu, da upozorava i podsjeća gdje mogu da dovedu politike zasnovane na nacional-šovinizmu, mržnji i netoleranciji, kako bi se gradila otvorena demokratska društva u kojima će različitosti biti bogatstvo a ne prokletstvo.

“Neka ova današnja presuda bude upozorenje i mnogim današnjim usijanim glavama u regionu, a i u Crnoj Gori, koji mogu i da pomisle da, nakon svih ratnih strahota, reinkarniraju velikodržavnu politiku i ideologiju kojoj je presudio čitavi civilizovani svijet”, zaključuju u SDP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
08.06.2021-22:03 22:03

Kako su ga stavili u kavez ko majmuna da bi ga zastitili od korone da sto duze pati ostatak svog bijednog zivota u zatvoru.