Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Predsjednik žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade koji veliča Dražu Mihajlovića pokazatelj kako URA “brani CG

Kako je dodao, tako je URA još jednom digla ruku za izbor osvjedočenih nacionalista poznatim po radikalnom protivljenju svemu onome što predstavlja suština crnogorskog građanskog društva

Prije par dana nas je rukovodstvo URA na Cetinju ubjeđivalo da ta “partija nikad neće dati Crnu Goru”, danas na djelu pokazuju kako je “ne daju”, time što je šef Kluba poslanika u Skupštini Miloš Konatar glasao da predsjednik žirija za Trinaestojulsku nagradu bude Bećir Vuković, poznat po veličanju Draže Mihailovića i unižavanju vrijednosti partizanske antifašističke borbe, naveo je u saopšenju potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković.

Kako je dodao, tako je URA još jednom digla ruku za izbor osvjedočenih nacionalista poznatim po radikalnom protivljenju svemu onome što predstavlja suština crnogorskog građanskog društva.

“Sramotno je što je URA, a i ostale nazovi građanske partije, za komisiju koja slavi 13.Jul, Dan državnosti i Dan ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma izabrala osobu kojoj je “Draža vođa trećeg srpskog ustanka”. Poslije “ekoloških” akcija na Dan nezavisnosti, sad će na Dan državnosti URA da poperi Bećira da dodijeli nagradu po svom vrijednosnom sistemu i svjetonazoru. A Bećir je ne tako davno o URA napisao da je to “udbina URA najvećih srbomrzaca i šovinista u rukama komunističkih uskoumaca”. Što Vuković misli o Crnogorcima, Albancima, Bošnjacima, Hrvatima, Makedoncima i ostalima nije pristojno ni napisati, ali to su koalicioni partneri Konatara i Abazovića, za koje se diže ruka kad god treba”, naveo je on.

Na kraju, kako dodaje, žele iz SDP-a Dritanu Abazoviću i njegovima da poručimo da prestanu “da brane Crnu Goru” kao što je brane u zadnjih pola godine.

“Jer od njihovog “branjenja” ne ostade kamen na kamenu od građanske, moderne, sekularne i evropske države. Njihovom podrškom najveći nacionalisti i mrzitelji svega građanskog i crnogorskog dobijaju podršku za realizaciju svojih mračnih ciljeva. A ako Bećir izabere Ratka ili Radovana kao dobitnike, onda URA može organizovati još jednu akciju čišćenja smeća, obezbijediti plastične čaše u Skupštini ili nešto oko Sinjajevine. Ono najvažnije za svakog čovjeka će teško očistiti”, zaključio je Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
07.06.2021-20:47 20:47

Bećir ima veliki ugled u nasa sela i katune. Mi mu tepamo Bećko!