Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SDP predala listu za lokalne izbore u Budvi

Petar Odžić je naglasio da mu je velika čast da je na listi na kojoj je 40 odsto pripadnica nježnijeg pola, petina je mlađih od 30 godina, a dvije trećine su visokoškolci

Socijaldemokratska partija Crne Gore predala je danas izbornu listu za lokalne izbore u Budvi pod nazivom “SDP – Jaka Budva!”. Nosilac liste je Petar Odžić.

Odžić je naglasio da mu je velika čast da je na listi na kojoj je 40 odsto pripadnica nježnijeg pola, petina je mlađih od 30 godina, a dvije trećine su visokoškolci.

“Takođe na ovim izborima imaćemo najmlađeg nosioca liste na lokalnim izborima. SDP je možda jedina partija koja sa ovolikim stažom u vlasti u Budvi, može da se pohvali sa svim svojim kadrovima, svim odbornicima, kao i svim što su u proteklom periodu uradili. Osvrnuo bih se na protekli četvotogodišnji period gdje je SDP dala najveći doprinos konsolidaciji javn ih finansija, vraćanju više od 35 miliona zaostalih dugova, i povećanju svih lokalnih javnih prihoda za preko 40 odsto”, kazao je Odžić.

Naglasio je da su se potpisivanjem koalicionog sporazuma 2016, “obavezali da identitetska pitanja stavimo po strani i da se bavimo samo krucijalnim pitanjima važnim za građane Budve”.

“Nažalost vrijeme je pokazalo da neki od naših koalicionih partnera tu obavezu nisu ispunili, pa su nacionalne, partijske i rekao bih, jednovjerske interese stavili ispred interesa svih građana Budve i Crne Gore”, naglasio je on.

SDP će na ovim izborima, kako kaže Odžić, pokazati svoju snagu i tu snagu će iskoristiti da više nikad ne dozvoli da Opštinom upravlja bilo koja kriminalna organizacija, da Opštinom upravljaju obrazovani, a ne neobrazovani ljudi da se na vlast dolazi izbornom voljom građana a ne kupovinom odbornika.

“Takođe, cilj SDP biće dalja konsolidacija javnih finansija, stavljajući akcenat na održivi turizam i prostorno planiranje u domenu moći jedne lokalne samouorave. Prevashodni cilj SDP na lokalnom i državnom nivou biće pravljenje gradjanskigdruštva. Budva mora biti građanska sredina, da svi imamo jednaka prava bez obzira na to kojoj vjeri i naciji pripadali, kom se bogu molimo i koje smo boje kože, ono što najmanje treba da interesuje kojoj političkoj partiji pripadamo. Nastavićemo jačanje Budve, jer samo jaka Budva znači jaka Crna Gora”, zaključio je Odžić.

Na listi se osim Odžića nalaze i Mihailo Đurović, Slavko Đukanović, Sandra Radulović, Jovo Perović, Luka Osmić, Dunja Dragović, Srđan Duletić, Seka Slavković, Gojko Božović, Marko Marković, Bose Anđušić,Nikola Joković, Denis Kurtović, Ksenija Vukadinović, Mirko Savićević, Nikola Bušković, Dušan Marotić, Božana Lazović, Milorad Malovrazić, Marinko Aleksić, Magdalena Novaković, Luka Pavićević, Aleksandar Zec, Milka Jovanović, Enes Nurković, Mileva Kapiteli, Dragana Zec, Radovan Radulović, Radojka Mijanović, Slavica Lakićević, Jovo Zenović i Branka Dapčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve