Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP podnio Predlog rezolucije o očuvanju Aerodroma, tvrde da nova vlada nastavlja DPS projekat

Konjević i Vuksanović Stanković tvrde da nova Vlada planira da nastavi DPS projekat u kojem bi se Aerodromi dali u dugoročni zakup zainteresovanom stranom investitoru

Poslanici SDP-a Raško Konjević i Draginja Vuksanović Stanković podnijeli su Predlog rezolucije o očuvanju Aerodroma Crne Gore.

Oni pozivaju Vladu Zdravka Krivokapića da odustane od najavljenog modela valorizacije Aerodroma putem davanja u dugoročnu koncesiju.

“Skupština zadužuje Vladu da na bazi projektovanih potreba pripremi plan razvoja aerodromske infrastrukture sa procjenom potrebnih ulaganja i izvjesnom mogućnošću Aerodroma Cme Gore da finansira svoj budući razvoj”, navodi se u Predlogu.

Poslanici su sugerisali i na potrebu izrade dugoročne strategije razvoja avio-saobraćaja, sa posebnim osvrtom na poziciju nacionalne avio-kompanije.

“Dosadašnja praksa pokrivanja dugova iz državnog i budžeta subjekata u državnom vlasništvu je nezakonita, štetna i neodrživa”, poručili su poslanici SDP-a.

Konjević i Vuksanović Stanković tvrde da nova Vlada planira da nastavi DPS projekat u kojem bi se Aerodromi dali u dugoročni zakup zainteresovanom stranom investitoru.

“Time bi se jedan od navrjednijih resursa države faktički otuđio. U tom aranžmanu država bi kao vlasnik izgubila profit, a radnicima, veoma izvjesno, njihova radna prava bila dovedena u pitanje”, navodi se u razlozima za podnošnje Predloga rezolucije.

U SDP-u su poručili da je neophodno otvoriti parlamentarnu raspravu na tu temu, s obzirom na to da su planovi oko raspolaganja crnogorskih aerodroma u završnoj fazi.

“Potpuno je jasno da je neophodno da otvorimo parlamentarnu raspravu na ovu temu i da kao najviši zakonodavni organ u primjerenoj formi usvojimo odgovarajuće zaključke. Cilj i smisao pokretanja ove Rezolucije je da o ovako krupnom razvojnom i ekonomskom pitanju riječ moraju dati predstavnici građana”, istakli su Konjević i Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve