Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Pitamo “Vijesti” da li su uvrede njihovog novinara stav redakcije?

Novinar ND Vijesti Siniša Luković je na svom Facebook profilu iznio niz primitivnih uvreda na račun visokog funkcionera Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića, nazivajući ga “slinom, fukarlukom i glibom”. Na te uvrede reagovao je SDP i uputio poziv uredništvu Vijesti da odgovoti da li su lične uvrede novinara Lukovića njihov profesionalni standard

Novinar ND Vijesti Siniša Luković je na svom Facebook profilu iznio niz primitivnih uvreda na račun visokog funkcionera Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića, nazivajući ga “slinom, fukarlukom i glibom”. Na te uvrede reagovao je SDP i uputio poziv uredništvu Vijesti da odgovoti da li su lične uvrede novinara Lukovića njihov profesionalni standard.

foto printscreen

Obraćanje SDP-a Vijestima prenosimo u cjelosti:

Povodom javno iznešenih stavova na društvenim mrežama, izrazito uvredljivog i primitivnog karaktera, od strane novinara Vijesti Siniše Lukovića, u odnosu na visoke funkcionere SDP-a, a i na samu partiju, Socijaldemokratska partija javno poziva uredništvo Vijesti da se izjasni da li su ovakvi stavovi, rječnik uvreda i primitivizam istovremeno i stavovi uredništva Vijesti.

Nemamo ništa protiv polemike i iznošenja stavova sa kojima se možemo, i ne moramo, slagati. Problem je kad neko vodi lične “ratove” kad vrijeđa i iznosi primitivne kvalifikacije direktno adresirane na čovjeka i političku partiju. I to radi, kao Vaš novinar, dakle i u Vaše ime. Neka javnost sama prosudi koliko su takvi stavovi objektivni i političko-partijski nepristrasni.

Naime, novinar Luković je povodom polemike sa počasnim predsjednikom SDP-a Rankom Krivokapićem iznio, na svom  FB profilu, mnoštvo grubih uvreda i malo je reći ostrašćenih kvalifikacija na račun SDP i Krivokapića. Takav rječnik od strane jednog od eksponiranih novinara Vijesti i iskaz ličnog odnosa prema jednoj političkoj partiji i  njenom funkcioneru nije zapamćen osim jedno vrijeme na “uvezenim” medijima Pink i Informer.

Javno pitamo uredništvo Vijesti da li riječi: “slina”, “fukarluk”, “glib” koje se odnose na Krivokapića i SDP, a koje je Luković javno iznio, predstavljaju reper i standard civilizovanog i pristojnog, da ne kažemo profesionalnog novinarstva.

Da li se, gospodo iz Vijesti, riječi i uvrede kao “ludilo“ i “fukarluk“, i niz drugih neprimjerenih i lično ostrašćenih kvalifikacija mogu smatrati prilogom profesionalizmu novinarske profesije i poštovanju Kodeksa.

Očekujemo Vaš odgovor da li stojite iza stavova, nastupa i ponašanja Vašeg novinara Lukovića. Ako stojite bili bi Vam zahvalni da o tome obavijestite crnogorsku javnost. Ako ne, da to jasno kažete i saopštite javnosti da li u mediju koji valjda slovi kao evropski, građanski i civilizovani postoji sankcija za javno ispoljeni novinarski primitivizam, kojim se kontamira medijski prostor Crne Gore.

U prilogu dostavljamo objave na FB Vašeg novinara Lukovića, koji su u međuvremenu, onako junački, naprasno izbisani, u nadi da ćete, vođeni načelom istine, iste objaviti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve