Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: “Perovićeva saopštila sve što Demokrate misle, a ne smiju reći”

"Glavni gost i udarni govornik na jučerašnjem Kongresu Demokrata, gđa Dragica Perović, predsjednica Demokratske srpske stranke i ideološki saveznik Milićevih portparola, imala je i specijalnu ulogu. Da saopšti sve ono što Demokrate misle a ne smiju reći, skrivajući pravo lice i držeći građansku masku", navodi se u saopštenju SDP-a

Suprotno od Demokratske srpske stranke i Demokrata, alternativa ovakvoj vlasti mora biti reformska, prozapadna, euroatlantska i iznad svega državotvorna, poručili su iz SDP-a. Smatraju takođe da drugačija ne samo da je loša, već nije ni moguća.

“Glavni gost i udarni govornik na jučerašnjem Kongresu Demokrata, gđa Dragica Perović, predsjednica Demokratske srpske stranke i ideološki saveznik Milićevih portparola, imala je i specijalnu ulogu. Da saopšti sve ono što Demokrate misle a ne smiju reći, skrivajući pravo lice i držeći građansku masku”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Kažu da su tako, od ove političarke, ‘uzornog’ političkog i demokratskog bekgraunda, imali priliku da čuju, kako Demokrate zamišljaju opozicionu politiku u Crnoj Gori i ko se smatra izdajnikom, pomisli li skrenuti sa puta koji zacrtaju Demokratska srpska stranka i Demokrate.

“Cijeloj javnosti je poznat nacionalistički i anticrnogorski politički rezon gđe Perović, pa je logično da ona i Milićevi portparoli imaju negativan stav o politici SDP-a”, kaže se u saopštenju.

Takva politika je, poručuju iz ove partije, upravo prepreka mnogim ljudima koji trpe, kako navode, DPS-ove zloupotrebe, strahujući od politike Demokratske srpske stranke i Demokrat,a koje ne te teme ćute, puštajući g. Perović da govori u njihovo ime.

“Zato, poručujemo gđi Perović – naravno da ćemo mijenjati Crnu Goru, ali ne na vašoj politici i poimanju demokratije jer je ta politika istorijski poražena i sudi joj se u Hagu. SDP je tu politiku devedestih, rata i mržnje svakog ko se drugačije zove, kada ste bili udruženi sa sada omražemim vam DPS-om, porazio dok je bila neuporedivo jača nego danas. Zato nas jučerašnja guslarska naricanja Demokratske srpske stranke i Demokrata, ni najmanje ne dotiču. Naprotiv”, kažu u SDP-u.

Dodaju da predsjednica Demokratske srpske stranke ipak zavrjeđuje njihovo poštovanje, makar u jednom dijelu.

“Ona glasno i jasno govori ono što njeni jučerašnji domaćini misle, ali ne smiju javno reći. I mnogo je bolji portparol g. Bečiću nego što je on bio g. Miliću”.

To, poručuju iz SDP-a nije malo, niti lako i zaslužuje poštovanje.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve