Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SDP osuđuje isticanje zastava druge države: Vlast u Budvi posluga zvaničnog Beograda

Krajnje je vrijeme da vrate mandat građanima i da se uspostavi ozbiljna i odgovorna lokalna uprava, poručuje Đurović

Socijaldemokratska partija oštro osuđuje jutrošnje isticanje zastava druge države koje je po bulevarima očigledno odradila lokalna samouprava. Iznova se pokazuje da je vlast u Budvi samo posluga vlastima Aleksadndra Vučića i zvaničnog Beograda, i da podržavaju svaku njihovu, ma koliko glupavu, ideju, saopštava Mihailo Đurović, predsjednik OO SDP Budva

“A ideji da se zastavama samo jednog naroda i susjedne države doprinosi jačanju evropskog puta i građnaskog koncepta države će se vjerovati taman koliko i izjavi direktora Komunalnog preduzeća kad su prošli put širili trobojke – da je to zbog francuske revolucije. Budva je multietnička sredina i svjetska turistička destinacija u kojoj se mogu čuti desetine jezika svakog dana i njeno pretvaranje u nacionalističku palanku neće proći, jer to ne želi ogromna većina u našem gradu”, rekao je Đurović.

Kraljica Mediterana, grad raznih kultura i naroda tokom dva milenijuma trajanja danas, kako kaže, ima vlast koja svakodnevno produkuje nove probleme.

“A jedini odgovor koji imaju na te probleme je barjačenje po nalogu Vučića i stvaranje atmosfere podjela po nacionalnim linijima. Zbog toga je krajnje vrijeme da vrate mandat građanima i da se uspostavi ozbiljna i odgovorna lokalna uprava koja neće dijeliti nego ujedinjavati Budvanke i Budvane”, zaključuje Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve