Tivatski SDP ponovo je pozvao predsjednika te opštine Sinišu Kusovca da podnese ostavku, ističući da neko koga policija u ovim okolnostima sprovodi kao prestupnika u karantin ne zaslužuje da bude predsjednik svih građana Tivta.

Siniša Kusovac

“Građani Tivta su svjedočili skandalu da je njihov gradonačelnik prekršio mjeru samoizolacije zbog čega je od strane policije sproveden u karantin, a sada svjedoče drugom skandalu da se nakon svega, kao da ništa nije bilo, gospodin Kusovac vraća svojim radnim obavezama”, navode u SDP-u.

Kako su naglasili, djelo i kršenje zakona koje je Kusovac učinio, dovodeći u opasnost zdravlje građana, čini ga apsolutno nepodobnim za vršenje mnogo niže funkcije nego što je funkcija predsjednika opštine.

“U svakoj iole demokratskoj zemlji gdje ima i malo demoratske javnosti ostavka Kusovca bila bi sasvim prirodna i logična stvar uz koju bi uslijedilo izvinjenje građanima Tivta. Ovdje je izgleda sve normalno – svi ćute, ćuti DPS, ćuti SD, ćuti HGI, dakle ćuti cijela vlast. Kusovac jedini ne ćuti nego djela i vraća se u svoju fotelju”, ističu u SDP-u.

Oni Kusovcu zamjeraju i to što će se Kusovac nakon svega uključiti u predizbornu kampanju.

“Takav predsjednik opštine još planira da u izbornoj kampanji obilazi građane, obećava brda i doline, on takav će da se prikazuje kao uzoran političar koji vodi brigu o građanima – onim istim građanima koje je unizio svojim neodgovornim ponašanjem i doveo u opasnost njihovo zdravlje. Ovo samo može u zemlji čuda. Radi se o vrhuncu bezobrazluka i ignorisanja osnovnih demokratskih postulate čime se šalje poruka građanima da za ovakva djela ne slijedi politička sankcija”, ističu u OO SDP Tivat.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve