Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Krivokapiću i Abazoviću interes SPC važniji od građana

Podsjećaju da su ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije javno saopštili da postoje ekstremisti sa obje strane, da je situacija nepovoljna i da je nemoguće garantovati bezbjednost

Koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović i premijer Zdravko Krivokapić, odlukom da ne uvaže bezbjednosne procjene Uprave policije i ANB-a koje govore da nijesu ispunjeni bezbjednosni uslovi da se održe skupovi na Cetinju, odnosno da oni predstavljaju ogroman bezbjednosni rizik, na sebe preuzimaju punu političku i ličnu odgovornost za bezbjednosnu situciju u Crnoj Gori, saopštila je Socijaldemokratska partija SDP.

“Čemu služe bezbjednosne službe i njihovi rukovodioci, koje je Abazović lično izabrao, ako u odsudnim bezbjednosnim trenucima, političari odlučuju suprotno mišljenju institucija i profesionalaca?”, pita SDP.

Podsjećaju da su ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije javno saopštili da postoje ekstremisti sa obje strane, da je situacija nepovoljna i da je nemoguće garantovati bezbjednost.

“Suprotno takvim informacijama i bezbjednosnoj procjeni, koordinator bezbjednosnih službi g. Abazović  i premijer Krivokapić na Vijeću nijesu uvažili mišljenje nadležnog ministra Sekulovića o potrebi zabrane skupova, time preuzimajući punu odgovornost na sebe. Ova današnja antidržavnička odluka očigledan je dokaz da je Abazoviću i Krivokapiću interes jedne vjerske zajednice, odnosno SPC, važniji od svih građana Crne Gore, njene stabilnosti i građanskog sklada kao najveće vrijednosti Crne Gore”, zaključuje SDP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mila
03.09.2021-18:24 18:24

Zaboravili ste reci i direktno ugrozavanje zdravlja svih gradjana Crne Gore.Zar je ijedno okupljanje,ijedno hirotonisanje vaznije od posledica koje ce svi ovi skupovi uciniti.Ko pretekne pricace..