Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SDP Krivokapiću: Da li ste svjesni težine i ozbiljnosti riječi koje izgovarate?

U SDP-u sugerišu Krivokapiću da se zapita kakvu poruku šalje svojim izjavama.

Mandatar Zdravko Krivokapić je u jučerašnjem TV nastupu tvrdnjom da onom ko vjeruje nijesu potrebne mjere pokazao frapantan stepen neodgovornosti prema aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, borbi koju vode mnogi građani protiv COVID 19 i velikim naporima crnogorskih zdravstvenih radnika i cijeloga društva da odgovore na ogromne zdravstvene izazove, saopšteno je danas iz SDP-a.

SDP Krivokapiću: Da li ste svjesni težine i ozbiljnosti riječi koje izgovarate?

“Nakon gotovo svakog nastupa nekog od apostola nove vlasti javnost stiče utisak da se, umjesto bavljenja životnim pitanjima građana i odgovora na savremene izazove, želi inaugurisati dogmatski pristup i srednjevjekovna paradigma uz potpuno neprimjerenu i opasnu retoriku tretiranja konkretnih problema. Tako nam je mandatar slavodobitno sugerisao da pričešćivanje jednom kašičicom u okolnostima eksplozije virusa sasvim dobra i poželjna stvar. To što ga zdrav razum i stvarnost demantuju izgleda nije preveliki problem za nekog ko već od sjutra želi da vodi državu. To što je stvarnost da smo kao država epidemiološki u najgorem stanju u cijeloj Evropi, za budućeg premijera nije problem jer se nova Vlada umjesto stvarnošću, zdravljem i ekonomijom, očigledno namjerava baviti metafizikom i crkvenom dogmom”, navode u saopštenju.

U SDP-u sugerišu Krivokapiću da se zapita kakvu poruku šalje svojim izjavama.

“Da li ste svjesni primjera koji pružate i da li ste uošte svjesni težine i ozbiljnosti riječi koje izgovarate imajući u vidu vašu buduću poziciju premijera? Trebalo bi da se zamislite jer prema onome što ste sinoć izjavili, čak i izjave Vašeg izbora za prosvjetu, kulturu, nauku i sport itd. djeluju kao glas razuma”, dodaju u saopštenju.

Nova vlast još nije ni izabrana, ističu, a već proizvodi ogromne štetne posljedice i po mentalno i po fizičko zdravlje građana. Promocija ksenofobije, nacionalizma, vjerskog fanatizma, a kako smatraju u SDP-u, sada i sa najvišeg mjesta “ kašičice” kao lijeka protiv korone jasna su poruka kojim pravcem će nova vlast voditi crnogorsko društvo, koje je ionako zapušteno i devastirano zahvaljujući politici dosadašnje vlasti.

“Pitamo se šta je sljedeće – da li možda neki nagovještaj inkvizicije prema kritičarima nove vlasti ili tvrdnja da je Zemlja ravna ploča. Crna Gora mora imati snage da uputi snažan građanski odgovor i poruku da neće ni po koju cijenu dozvoliti igranje sa elementarnim civilizacijskim dostignućima i zdravim razumom njenih građana. Zato, SDP poziva kolege iz Demokrata i URE da se jasno odrede prema ovakvim javnim istupima njihovog mandatara, posebno imajući u vidu stepen društvene opasnosti koje takve izjave mogu izazvati u veoma teškom i izazovnom momentu u kojem se kao društvo nalazimo”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
13.11.2020-14:00 14:00

Ovoga bi zajednice pčela, ubile da im remeti red mir i disciplinu.Ovo je Fanatik vijeka, neće moći, dalje ,ustajemo Crna Goro!