Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Krivokapić od Skupštine pravi cirkus, pozivamo Bečića da reaguje

Imenovanjem direktora ANB, ignorisanjem zakonske nadležnosti Skupštine Zdravko Krivokapić prekršio je Zakon o Agenciji za nacionalnu bezbjednost čl. 25 st 2 i 3, a od Skupštine umjesto hrama demokratije napravio cirkus, poručio je potpredsjednik SDP Bojan Zeković

Imenovanjem direktora ANB, ignorisanjem zakonske nadležnosti Skupštine Zdravko Krivokapić prekršio je Zakon o Agenciji za nacionalnu bezbjednost čl. 25 st 2 i 3, a od Skupštine umjesto hrama demokratije napravio cirkus, poručio je potpredsjednik SDP Bojan Zeković.

“Do sada nezabilježenim kršenjem Zakona o ANB Vlada pokazuje namjeru da funkcioniše mimo svoje ustavne pozicije. Na sceni je, usljed svađe među vladajućom većinom, urušavanje Skupštine, njene ustavne pozicije i zakonskih nadležnosti.

Začuđujuće je da predsjednik Skupštine Bečić dozvoljava urušavanje digniteta zakonodavnog doma. Jaka Skupština koja je snažno kontrolisala Vladu bila je svojevremeno “parlamentarna diktatura”, ali su se njene ustavne i zakonske nadležnosti morale poštovati, dok je sada Krivokapić otvoreno ponižava imenujući šefa ANB bez rasprave u plenumu iako je to izričita zakonska obaveza”, kaže Zeković.

Dodaje da umjesto zaštite pozicije i ugleda Skupštine Crne Gore dio parlamentarne većine pokušava da zaštiti premijera i njegovu želju da ignoriše Skupštinu.

“Nažalost dozvoljava mu i da je ponižava.

Pozivamo predsjednika Skupštine da ne dozvoli dalje urušavanje Ustavne pozicije Skupštine i obezbijedi poštovanje njenih zakonskih ovlašćenja koja su jasno propisana članom 25 stav 2 i 3 koji obavezuju da se o predlogu za imenovanje šefa ANB mora raspravljati na plenarnoj sjednici.

Svađa unutar vladajuće većine oko šefa ANB ne smije da dovede do ustavnog i zakonskog poniženja Skupštine. Za DPS je jaka Skupština nekad bila “parlamentarna diktatura” a sada je DF, Demokrate i URA svojim svađama pretvaraju u “parlamentarnu karikaturu”. Predsjednik Skupštine mora zaštititi ustavnu poziciju, dignitet i ugled Skupštine”, poručuje Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
13.06.2021-11:43 11:43

Mislite da je Becic bolj?
Oni se dogovaraju..sa popom Micovicem..sta da rade..