Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Jednom upaljena iskra slobode vječno će da gori

Nema vremena i okolnosti kada se za prave vrijednosti i pravo sopstvene države i interese njenih građana ne moramo boriti. Vjerujemo da smo kao partija to pokazali i dokazali i u skorašnjem periodu posebnih izazova za građansku i evropsku Crnu Goru

Prošlo je 16 godina od kada je Crna Gora na referendumu potvrdila svoje milenijumsko državno trajanje i postala međunarodno priznata, nezavisna i suverena država, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije Crne Gore.

Iz te partije ističu kako su ponosni na sve ono što je do danas ostvareno, na sva istorijska i strateška dostignuća koja danas čine Crnu Goru uvaženim članom euroatlantske zajednice i kandidatom za članstvo u Evropskoj uniji.

“Svjesni da nas bogata crnogorska istorija, kao i sve vrijedno dostignuto u najnovijoj fazi razvoja crnogorske države, posebno obavezuje da se još više borimo za građansku i antifašističku Crnu Goru koja opstaje na temeljima demokratije i vladavine prava”, navode u saopštenju.

Nema vremena i okolnosti kada se za prave vrijednosti i pravo sopstvene države i interese njenih građana ne moramo boriti. Vjerujemo da smo kao partija to pokazali i dokazali i u skorašnjem periodu posebnih izazova za građansku i evropsku Crnu Goru.

Iz SDP-a naglašavaju kako su sigurni da će, i pored svih iskušenja sa kojima se možemo suočiti, u Crnoj Gori snažno pobjeđivati politika zasnovana na vrijednostima mira, tolerancije, jednakosti, antifašizma, politika koja opstaje i razvija se vjerujući u pravdu kao osnovnu vrlinu. Samo takva Crna Gora, država koja je jednako svih njenih građana, spremna je za nove velike istorijske iskorake.

“Zato poručujemo – jednom upaljena iskra slobode vječno će da gori. Svim građankama i građanima Crne Gore i svim našim ljudima u dijaspori, Socijaldemokratska parija Crne Gore želi srećan Dan nezavisnosti”, zaključuju iz SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve