Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP: Je li povećanje penzija pred izbore trik ili stvarna briga za najugroženije?

"Da li je ovo samo predizborni marketinški potez ili prava briga za nase najugroženije?? 130.000 penzionera je najviše osjetilo ekonomsko-socijalni udar kroz povećanje poreza i akciza u zadnje tri godine, tako da je njihova penzija danas realno manja za 4% nego što je bila 2016. godine”, kazao je Đurović

Penzioneri koji su pošteno radili cio svoj radni vijek zaslužuju pristojnu starost, a ne da sa malim penzijama budu socijalni slučajevi. Kada SDP preuzme odgovornost za državu penzije će početi da rastu, a prosječna će do 2024. iznositi 350 eura, poručio je nosilac liste SDP Tivat i kandidat za poslanika liste “SDP – Jaka Crna Gora” Aleksandar Saša Đurović.

Đurović

“DPS za potrebu predizborne kampanje povećava minimalne penzije 13,16% umjesto, od strane SDP predloženih, 20% i povećava ih retroaktivno za posljednjih sedam mjeseci, umjesto 14 od kako je zakon prvi put predložen a nakon čega ga je vladajuća DPS-SD-HGI koalicija sedam puta odbila staviti na dnevni red skupštine i usvojiti do pred same izbore. Da li je ovo samo predizborni marketinški potez ili prava briga za nase najugroženije?? 130.000 penzionera je najviše osjetilo ekonomsko-socijalni udar kroz povećanje poreza i akciza u zadnje tri godine, tako da je njihova penzija danas realno manja za 4% nego što je bila 2016. godine”, kazao je Đurović.

Kako je istakao, odlučni su da se bore do ostvarivanja zajedničkih ciljeva- da stvore sistem koji će prestati da uzima i početi da daje građanima.

“Stvorićemo sistem koji će omogućiti da radimo i zaradimo za pristojan život. Građani moraju da budu na prvom mjestu”, naglasio je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve