SDP Podgorica održala je Konvenciju Odbora Glavnog grada na kojem je izabran novi opštinski odbor koji broji 51 član, saopšteno je iz te partije. Time je, kako navode, finalizovana statutarna obaveza održavanja Konvencije, a procesu je učestvovao veliki broj članova partije u Glavnom gradu organizovanih kroz opštinski odbor, brojne mjesne odbore kao i Odbor gradske opštine Golubovci.

Ilustracija

Predsjednik opštinskog odbora Miloš Vukčević izrazio je zadovoljstvo jer se u novom odboru nalazi značajan broj novih ljudi prepoznatljivih u svojim profesijama, uglednih u društvenoj zajednici koji će svakako dati ozbiljan pečat radu novog Odbora i partije kao cjeline, saopšteno je iz te partije.

„Novi sastav opštinskog odbora kvalitetom ljudi, obrazovnom strukturom i novim mladim ljudima koji su izabrani garancija su dobrih rezultata Partije u Glavnom gradu“, naglasio je Vukčević.

On je istakao da je ponosan što su u sastavu Odbora ugledni građani kao što su bivši ministar poljoprivrede Budimir Mugoša, ljekar dr Dejan Dragašević, prof dr Vladimir Komnenić, advokati Čedo Dobrović i Denis Glogić i mnogi drugi.

„Sa nama su profesori Univerziteta,ugledni ljekari, advokati, pravnici, ekonomisti,inženjeri,ali i časni penzioneri, studenti,svi oni koji pošteno žive od svog rada i svi su oni bogatstvo ovog Odbora i naše Partije“, naglasio je Vukčević.

Počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić, koji je prisustvovao Konvenciji,  naveo je da je SDP prepoznat u javnosti kao nesporna državotvorna i medjunarodno legitimisana partija,koja je uspostavila temelje građanske, multietničke i evropske Crne Gore i kao takva je nezaobilazan faktor u daljim političkim procesima koji stoje pred državom.

„Danas je borba za državu borba za svakog njenog građanina, za pravdu, za jednake šanse za sve, za bolji standard i za život dostojan čovjeka. Danas je borba za državu i da očuvamo resurse i društvena dobra koja služe svima, a ne da ona služe nekolicini bliskim vlasti. Država bez pravde je osuđena na slabljenje, a njeni građani, posebni mladi, okrenuti napuštanju svoje domovine“, rekao je Krivokapić.

SDP je zato temelj borba za drugačiju Crnu Goru, državu koja će dalje jačati svoju državotvornost ali i državu koja će širiti ekonomsko-socijalnu koheziju, osjećaj pravde kod svakog njenog građanina, državu koja će jačati osjećaj zajedništva a koja neće zavađati da bi se vladalo, dodao je Krivokapić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve